Zo maak jij je eigen whisky met baconsmaak

We houden van whisky én zijn groot fan van bacon. Wat gebeurt er als je deze twee hemelse dingen combineert? Dan krijg je een nóg hemelser goedje, zou je zeggen. Whisky met baconsmaak bestaat echt en is ook nog eens super easy zelf te maken. Oké, we zijn sceptisch. But it’s worth a shot!

Maak je eigen whisky met baconsmaak

Het is vrij simpel. Het enige wat je nodig hebt is bacon, een fles whisky en een glazen pot waar je je mengsel in kan doen. Dus ook als jij die guy bent die nog geen ei kan bakken, is dit een fluitje van een cent.

Stap 1: Bacon bakken

Bak vier plakken bacon in een pan op een lage temperatuur. Key is dat je geen olie, boter of andere vette dingen toevoegt. Je wilt namelijk zoveel mogelijk vet úit je bacon krijgen, want daar zit de meest pure en lekkere baconsmaak in. Wanneer je bacon knapperig en ready to serve is, schenk je het vet in een bakje en laat je het afkoelen.

Stap 2: Mixen

Trek een glazen pot met brede hals uit de kast en vul deze met 750 milliliter whisky. Voeg vervolgens het vet dat je uit de bacon hebt gebakken toe en mix het geheel. In dit voorbeeld is er voor bourbon gekozen, maar je kan natuurlijk ook voor jouw eigen favoriet gaan.

Let op: wees niet die luie donder die het vet gewoon in de whiskeyfles propt. Het moet er namelijk ook weer uit, en dat is een hels karwij met zo’n smalle hals.

whisky-bacon1
Foto: Wonder How To

Stap 3: Wachten…

Nu is het een kwestie van geduld hebben. Laat het goedje eerst 4 tot 12 uur rusten in kamertemperatuur en stop de pot vervolgens nog even in de vriezer. De kou zal er voor zorgen dat het vet zich gaat scheiden van de whisky, waardoor je het er straks gemakkelijk uit kan halen.

Stap 4: Zeven

Wanneer je ziet dat het vet is gestold, kan de hele flikkerse bende uit de vriezer. Pak een zeef of koffiefilter en laat de substantie hier doorheen lopen. Zo haal je al het vet er gemakkelijk uit en blijft de drank over. En voilà; je whisky met baconsmaak is klaar!

Het resultaat is een heerlijke whisky met hinten van bacon. In ons geval rokerig, ietwat zout en vooral heel tasty. Drink ‘m straight uit het glas of mix het door een cocktail heen. Cheers!

Total
3
Share