Zin om een The Macallan 40 years old a 10k te drinken?

Soms komen ineens bucketlist-momentjes voorbij. Waarbij je weet dat je daar meteen op in moet springen. Het drinken van een Single Malt whisky van ver boven de €10.000 is daar zonder twijfel één van. Meestal worden zulke dure flessen als belegging gekocht en blijven dus voor lang, if not forever, dicht.

Gelukkig is hier jouw kans!

Masters of Flavour

Onder de naam Masters of Flavour organiseert het Intercontinental Amstel Hotel, zonder twijfel het meest prestigieuze hotel van Amsterdam, een wel heel bijzonder diner. En dit doen ze samen met The Macallan, dat op zijn beurt een van de meest gerenommeerde whiskymakers ter wereld is. A match made in heaven, kunnen we op voorhand al vaststellen. Het diner is samengesteld door Rogér Rassin, de chef van La Rive, en bij elke gang wordt een variant uit de range van The Macallen geserveerd.

En zo kan het dus zijn dat je op vrijdag 2 november in La Rive, met uitzicht op de Amstel, zit te genieten van bijvoorbeeld gerookte en gelakte paling met Jabugo ham in combinatie met The Macallan Double Cask 12 years old. Of van gebakken hert met The Macallan Exceptional Single Cask #10. In totaal worden vier gangen geserveerd, elk met een aparte variant van deze Schotse krachtpatser.

The Macallan 40 years old

Maar dat is natuurlijk nog geen bucketlist material op zich, dat zit ‘m namelijk in het staartje van de avond. Want als je denkt dat je alles hebt gehad zullen twee flessen The Macallan 40 years old op tafel worden gezet. Inderdaad, die flessen die je wel eens in veilingen voorbij ziet komen, of in hele bijzondere collecties op internet. Eén van deze flessen zal worden verkocht deze avond en de andere zal worden geopend. En iedere aanwezige krijgt hieruit een glorious dram geserveerd.

Dat zo’n avondje niet gratis is moge duidelijk zijn, maar de deal die je hier krijgt is er eigenlijk eentje om niet te laten liggen. Voor dit alles mag je € 275 neerleggen. Maar als je je bedenkt dat een diner bij La Rive al snel ver over de € 100 kost en je bij elke gang vier geweldige single malt whisky’s krijgt en als grande finale ook een glas van de veertig jaar Macallan, dan mag je gerust spreken van een koopje.

Tickets voor dit grandioze event bestel hier.

 

 

Total
2
Share