Hudson presenteert: Maple Cask Rye Bourbon

Eerder schreven we al over de nieuwe Single Barrel Rye van Jack Daniel’s. De eerste volledig in rogge gerijpte bourbon van JD. Zelfs het water is bijzonder, dit komt namelijk uit een grot. Maar we hebben weer wat moois gevonden..

Maple cask rye

Vandaag buigen we ons over de Maple Cask Rye Bourbon van Hudson. Maple (esdoorn) smaak bourbon stijgt in populariteit. Maple geeft de drank een lekker zoetje. Steeds meer mensen weten deze smaak te waarderen. De smaak komt doordat de drank rijpt in een esdoornhouten vat. Er worden dus geen esdoorn smaakstoffen of snippers toegevoegd. Het resultaat is een zwoele, decadente rogge bourbon.

De drank is vier jaar gerijpt, in kleinere tonnen dan normaal. Kleine tonnen zorgen voor een beter rijpingsproces en er ontstaan smaken die je niet krijgt in een groot vat. De combinatie van kleine vaten met een rye bourbon geeft het net die interessante smaak die je niet elke dag tegen komt. In tegenstelling tot andere esdoorn whisky’s valt bij deze variant de versterking van smaak op. Hij lijkt elke slok rijker van smaak te worden. Voor een fles van 375 milliliter betaal je ongeveer €5o.

Total
0
Share