Custom Grain Surfboards gemaakt van Single Malt whiskyvaten

CREDITS: Glenmorangie

Je zal de twee niet snel aan elkaar koppelen: whisky en surfen. Ja, ze kunnen je beide doen laten wankelen en flink op je bek laten gaan. Maar surfboards van whiskyvaten? Wij hadden het zelf niet kunnen bedenken. Grain Surfboards en de Schotse distilleerderij Glenmorangie deden dit wel. Het resultaat? Kwalitatief hoogstaande, milieuvriendelijke surfboards met een zeer uniek verhaal.

Surfboards van Single Malt whiskyvaten

Het is een bekende uitspraak: je moet roeien met de riemen die je hebt. Als je om je heen kijkt, zijn er enorm veel materialen en spullen die uiteindelijk nergens anders dan in het vuilnis eindigen. Behoorlijk zonde natuurlijk. Zo dachten het merk Grain Surfboards en het whiskymerk Glenmorangie er ook over. En in de spirit van ‘lekker duurzaam’ besloten zij om de lege whiskyvaten eens een goed gebruik te geven.

De Grain Surfboards worden met de nieuwste 3D modelleringstechnieken ontworpen. Vervolgens worden ze ambachtelijk met de hand gemaakt. Voor de boards worden de beste houtbewerkingstechnieken gebruikt. Ze hebben een luxueuze uitstraling. De nerven van het hout zijn zichtbaar in de glad geschuurde boards, wat de authentieke vibes zeker bevorderd.

Voor elk surfboard wordt een half whiskyvat gebruikt, aangevuld met cederhout van lokale bomen om ze stabieler en lichter te maken. De boards zijn geïnspireerd door traditionele New-England bouwtechnieken. De samenwerking is onderdeel van Glenmorangie’s ‘Beyond the Cask’ campagne. Zij willen met deze campagne hun toewijding tot hout benadrukken. Hout zou namelijk een groot onderdeel zijn van de karakteristieken van het eindproduct.

De ambachtelijke surfboards zijn niet goedkoop: ze zijn te koop vanaf $5.500. Maar dan heb je wel een uniek, handgemaakt surfboard en een goed verhaal.

Total
12
Share