Een bijzondere whisky van Glenfiddich: single malt Scotch IPA

Glenfiddich is de meest bekroonde Schotse whiskymaker van de wereld. Het is dan ook niet vreemd dat zij een primeur hebben in de whiskywereld. Zij hebben namelijk de eerste single malt Scotch IPA whisky gemaakt. IPA staat natuurlijk voor India Pale Ale, het immens populaire biertje. Door een single malt te finishen in IPA vaten, werd dit bijzondere whisky’tje geboren.

04-interestingFact1

Finishing touch

Brian Kinsman is wat ze noemen een Malt Master en meesterbrouwer. Hij gebruikte traditionele vaten op een ongebruikelijke manier. De Schotse craft-bierbrouwer Speyside maakte in samenwerking met Glenfiddich een nieuw IPA biertje. Hierin werden whiskyvaten gebruikt om het bier in te brouwen. Vervolgens werd na het bottelen van de Pale Ale dezelfde vaten opnieuw gebruikt voor de finishing touch van de Glenfiddich. Zo ontstond de eerste single malt Scotch IPA whisky.

Het brouwen van bier in whiskyvaten en het finishen van whisky op vaten die gebruikt zijn voor bier brouwen is op zich niet. Eerder dit jaar gingen we samen met brouwerij Oedipus op bezoek bij Jameson om de vaten op te halen waar uiteindelijk Jameson Caskmates mee gemaakt is.

Glenfiddich IPA is een whisky uit The Experimental Series, een reeks nieuwe whisky’s die de passie van Schotland combineert met het karakter van het merk. De fles is vanaf 5 oktober te koop aangeboden voor de mooie prijs van 51,90 euro.

single malt Scotch IPA 2

single malt Scotch IPA 1

Total
1
Share