MAEN: Een Zwitsers uurwerk met Nederlandse roots en een fijn prijsje

MAEN Watches is een bedrijf met Nederlandse roots dat gevestigd is in Stockholm. De mannen Sebastiaan en Jules  reizen de wereld rond en halen daar hun inspiratie voor de Zwitserse uurwerken uit. Zo hebben ze hun nieuwste model de Manhattan 40  geïnspireerd op, je raadt het al, Manhattan. MAEN Watches is nog in de start-up fase en officieel ligt dit mooie horloge nog niet in de winkel, maar je kunt hem wel al kopen voor een prima prijs. Het ideale horloge is volgens de oprichters van MAEN stijlvol, mannelijk én betaalbaar. Daar kunnen wij ons helemaal in vinden!

manhattan_40

Manhattan 40

Het ontwerp is een mix van gewaagd en onderschat, van klassiek en eigentijds. De Manhattan 40 onderscheidt zich van de menigte door de kleinste details. Zo geeft het vlakke ontwerp van de behuizing het horloge een strakke en verfijnde look. Het uurwerk loopt op een Zwitserse batterij en binnenin bevindt zich een Ronda quartz horloge. De band is van Italiaans alligatorleer en heeft een handige sluiting die er ook nog eens goed uitziet. Bovendien vermindert deze sluiting de spanning op de band, waardoor hij duurzamer wordt. Het Zwitsers uurwerk is voorzien van krasbestendig saffierkristalglas met AR coating om reflecties te verminderen. De wijzerplaat is cirkelvormig en heeft een matte afwerking. Dit zorgt voor een subtiel contrast tussen gepolijste en geborstelde afwerkingen.

MAEN Watches

Het MAEN-logo is gegraveerd in de caseback en omringende patroon symboliseert de beweging van de maan om de aarde. Vanuit verschillende hoeken geeft dit een tof lichteffect. De merknaam is gebaseerd op het oud-Hollandse woord voor maan, het ultieme symbool voor de tijd. Het Manhattan 40  model is te verkrijgen met en zonder de Moonphase.  De levertijd van het model is momenteel 2 maanden. Alle Early Birds krijgen een limited edition voor de prijs van €175,- . De oplage is beperkt, maar de prijs geldt nog steeds dus pak je kans!

manhattan_40

https://youtu.be/Fv1xOcKm5aI

Total
0
Share