Girard-Perregaux dropt Aston Martin voor je pols

CREDITS: Girard-Perregaux

Auto’s en horloges zijn twee onderwerpen waar we urenlang over kunnen lullen.

En wanneer je het beste van beide werelden met elkaar combineert, raken we al helemaal niet uitgepraat.

Girard-Perregaux Aston Martin Edition is een parel om de pols

De nieuwe Laureato Green Ceramic Aston Martin Edition van Girard-Perregaux die voortborduurt op de nalatenschap van de Laureato-collectie, zorgt er dan ook voor dat wij superlatieven tekort komen. De elegantie en stijl die we kennen van het Britse automerk gaat naadloos gepaard met de geniale en complexe invloeden van het Zwitsere horlogemerk. Zo zien we bijvoorbeeld groen keramiek op de kast en armband terugkomen, wat natuurlijk een knipoog is naar het automerk. Het is trouwens de eerste keer dat Girard-Perregaux deze kleur in de collectie verwelkomt.

Aston Martin, <strong>Girard-Perregaux</strong> dropt Aston Martin voor je pols
Foto: Girard-Perregaux

Tradities worden in een nieuw jasje gestoken

Het Zwitserse merk heeft ondertussen meer dan 200 jaar aan ervaring vergaard. Safe to say dat ze in die tijd heel wat tradities hebben ontwikkeld. Dat gaat ook bij de Laureato serie op, waarbij de achthoekige lunette een cirkelvormige sokkel met een hoekige kast vormt. Bij de Green Ceramic Edition wordt deze traditie ook doorgevoerd, maar onderscheiden de 38-mm en 42-mm versies van de Aston Martin Edition zich door het moderne keramiek dat gebruikt wordt.

Dit ultramoderne keramiek bestaat uit zirkoniumoxide en metaaloxiden, waardoor de tint nog lichter wordt dan normaal. Ook zijn de nieuwe horloges hierdoor zeven keer harder dan staal, waardoor krassen op de kast verleden tijd zijn. Ten tweede verouderen de groene keramische onderdelen nooit.

Aston Martin, <strong>Girard-Perregaux</strong> dropt Aston Martin voor je pols
Foto: Girard-Perregaux

Knipogen naar Aston Martin zijn overal aanwezig

Het groene keramiek is trouwens niet de enige knipoog naar Aston Martin. Beide modellen zijn voorzien van een ‘cross-hatch‘-design, dat refereert naar de gewatteerde stoelen in de high-performance wagens van Aston Martin. Ook zien we op beide modellen geskeletonneerde baton uur- en minutenwijzers, die geïnspireerd zijn op de slanke contouren van Aston Martin. Een échte Aston Martin om je pols dus, wie wilt dat nou niet? Check hier nog even de fijne foto’s.