Negen tijdloze horloges op allerhoogste niveau, oplopend qua prijs

CREDITS: Omega

We roepen al jaren dat een horloge het verlengstuk van iemands identiteit is. En toch lijken sommige mensen het nog steeds niet te snappen.

Klassieke horloges die veel beter zijn dan smartwatches

De charme van een klassiek horloge, met de tijdloze elegantie en kenmerkende vakmanschap is unmatchable. Al konden we een heel tablet om onze pols gooien, houden wij het alsnog bij een klassiek uurwerk. Daarom zetten we negen klassiekers (plus een extraatje) op digitaal papier voor je. Oplopend qua prijs, maar niet qua stijl, want daar mag jezelf jouw oordeel over vellen.

Danish Design – Koltur Chrono II Grey Gold

Wie zegt dat klassieke en tijdloze horloges altijd een godsvermogen kosten? Dan ben je gewoon niet goed aan het kijken, amigo. De Koltur Chrono II Grey Gold voldoet namelijk zeker aan het beeld dat wij hebben van een prachtig horloge. De verticaal gezandstraalde grijze wijzerplaat met gouden accenten onder het geharde mineraalglas zijn toch wel echt de ‘wauw-factor’ aan dit horloge. En de combinatie van de tijdloze koffiebruine leren band maakt dit een betaalbare luxe klok om je pols.

Danish Design Koltur Chrono II Grey Gold | €199

horloge, <strong>Negen tijdloze horloges</strong> op allerhoogste niveau, oplopend qua prijs
Foto: Danish Design

Maurice Lacroix – ELIROS

In Zwitserland weten ze wel hoe je een goed horloge produceert. Bij Maurice Lacroix bewijzen ze dat. Met hun ELIROS-lijn hebben ze een eenvoudig, evenwichtig en bovendien goed uitgevoerde watches met verfijnde chronografen. Dat allemaal in combinatie met stijlvolle tinten die gemonteerd zijn op stijlvolle horlogebanden, bijvoorbeeld van kalfsleer. Exact hoe we een klassiek en tijdloos horloge voor ons zien. Er bevinden zich veel horloges in de collectie van Maurice Lacroix, maar ELIROS Green en ELIROS Date (beide €850) mogen nu hoog op jouw lijstje.

Maurice Lacroix ELIROS-collectie | vanaf €780

Foto’s: Maurice Lacroix

Certina – DS2 Chronograph Automatic

De nieuwe DS-2 Chronograph Automatic van Certina is geïnspireerd op zijn voorganger dat op het hoogtepunt van zijn tijd was. Letterlijk trouwens, want deze klok bewees zijn kwaliteiten bij een expeditie naar de top van de Mount Everest. Het nieuwe model brengt avontuur weer naar de huidige eeuw, met een sportief design en tegelijkertijd elegante tinten. De traditionele ‘savoi-faire’ wordt op deze manier stijlvol overgedragen op de next gen.

Certina DS2 Chronograph Automatic | €2.185

Foto’s: Certina

Tudor – Ranger-collectie

Daar waar het eerst bij skeptici bekend stond als ‘het kleine broertje van’, heeft Tudor ondertussen keihard de monden gesnoerd. De nieuwe Ranger van Tudor gebruikt styling afkomstig van de latere 1960 vintage Tudor Rangers. Met de 39mm brede en 12mm dikke stalen kast brengt het model een draagbaardere dimensie dan de 34mm vintage modellen. De kast heeft een stalen lunette die typische ‘Ranger-vibes’ ademt en de matzwarte wijzerplaat is ook een pareltje voor het oog. De wijzerplaat heeft een upgrade gekregen met een Tudor schuldlogo en de iconische uurmarkeringen van de Ranger zijn ook weer te herkennen. Wij zijn fan.

Tudor Ranger-collectie | Vanaf €2.820

horloge, <strong>Negen tijdloze horloges</strong> op allerhoogste niveau, oplopend qua prijs
Foto: Tudor

Omega – The Omega Speedmaster ’57

Als George Clooney een van je horloges draagt, dan moet ‘ie wel goed zijn. En wij kunnen je vertellen dat de Omega Speedmaster ’57 dat ook zeker is. De Speedmaster ’57 staat symbool voor het originele Speedmaster-ontwerp uit 1957 dat destijds werd uitgebracht voor coureurs. De nieuwe collectie komt met acht nieuwe horloges die allemaal een slanke stijl, kleurrijke wijzerplaten en vintage banden hebben. Het Co-Axial Master Chronomoter 9906-uurwerk maakt de klok he-le-maal af.

OMEGA The OMEGA Speedmaster ’57 | Vanaf €9.900

horloge, <strong>Negen tijdloze horloges</strong> op allerhoogste niveau, oplopend qua prijs
Foto: Omega

IWC Schaffhausen – Ingenieur Automatic 40

Als we alles vertellen wat we kwijt kunnen over de Ingenieur Automatic 40 van IWC Schaffhausen, dan zijn we morgen nog bezig. Met haar kenmerkende ‘Raster’ structuur, lichtgevende markeringen, functionele schroeven, de prachtige onbewerkte ijzeren kast en de gepolijste en satijnachtige oppervlakken is dit een pareltje van jewelste. Het niveau van detail op dit ‘sportieve horloge’, is van een buitenaards niveau.

IWC Schaffhausen Ingenieur Automatic 40 | €12.900

horloge, <strong>Negen tijdloze horloges</strong> op allerhoogste niveau, oplopend qua prijs
Foto: IWC

Hublot – Classic Fusion Chronograph Orlinski

Hublot is altijd een merk geweest dat ons nieuwsgierig maakt. Het merk durft tegen de stroming in te gaan en dat bewijzen ze in de samenwerking met Richard Orlinski voor hun Classic Fusion Chronograph nog maar eens. Dit horloge is perfect voor liefhebbers van kunst én exacte precisie. Het horloge komt met een 41mm kast, microgestraald titanium en een dodecagonale vorm. Bovendien is de watch in ‘full titanium‘ beschikbaar, maar ook met de iconische zwarte rubberen band. Check zelf maar welke je mooier vindt.

Hublot – Classic Fusion Chronograph Orlinski | €15.300 en €19.000 (full titanium)

horloge, <strong>Negen tijdloze horloges</strong> op allerhoogste niveau, oplopend qua prijs
Foto: Hublot

Rolex – Perpetual 1908

Tja, over dit merk hoeven we eigenlijk weinig te zeggen. Rolex is sinds 1908 een van de meest toonaangevende horlogemerken ter wereld en hun Perpetual 1908 brengt het esthetische erfgoed van het elitaire merk prachtig naar voren. De 1908 is een heerlijk voorbeeld van het meesterlijke vakmanschap dat Rolex beheerst. “Een klassieker in een modern jasje“, zoals de hoge piefen bij Rolex de Perpetual 1908 zelf noemen. De elegantie en verfijning van de lijnen, de volumes en kleuren, de edele materialen. Alles klopt aan deze klok. Zoals je van een Rolex mag verwachten. Hij komt in vier verschillende stijlen, waarvan je er hieronder twee ziet:

Rolex Perpetual 1908 | €22.000

Foto’s: Rolex

Breguet – Quantième Perpétuel 7327

De Quantième Perpétuel van Breguet is precies hoe wij een horloge voor ons zien: simpel in gebruik, maar complex in de mechanismen. Met een eeuwigdurende kalenderfunctie die stamt uit de 18e eeuw, wordt er ook nog eens rekening gehouden met schrikkeljaren. Hiervoor het de klok een vierjarig mechanisch geheugen gekregen.

Breguet – Quantième Perpétuel 7327 | € 86.000

horloge, <strong>Negen tijdloze horloges</strong> op allerhoogste niveau, oplopend qua prijs
Foto: Breguet

Extra: Schaap en Citroen Pre Owned – ongekende horlogecollectie

Sinds 1888 is het juweliershuis van Schaap en Citroen een grondlegger als het aankomt op unieke horloges. En sinds ze de Pre-Owned collectie in het leven hebben geroepen, is dat een understatement geworden. In de collecties komen regelmatig de állermooiste certified pre-owned uurwerken van merken als Patek Philippe, Audemars Piguet, Breitling, Omega en Rolex voorbij. Stuk om voor stuk om door een ringetje te halen. Alsof ze nooit gebruikt zijn…

Dat kun je online checken, maar een aantal exclusieve modellen kun je ook vinden in de Schaap en Citroen pre-owned boutique in Rotterdam. Plus: ze hebben er ook een in Antwerpen.

horloge, <strong>Negen tijdloze horloges</strong> op allerhoogste niveau, oplopend qua prijs
Foto: Schaap en Citroen
LEES OOK
De beste zwart-witfotografen (met foto’s)
Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s. Wij zijn namelijk volledig om, amigo.…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…