Vintage Paul Newman Citroen Daytona is de ultieme trofee voor elke verzamelaar

CREDITS: Phillips

Elke vintage Rolex Daytona met een ‘Paul Newman’ wijzerplaat is een trofeehorloge voor een verzamelaar. Maar de ‘Paul Newman Citroen’? Ja, daarmee heb je al helemaal de jackpot mee te pakken.

De nieuwe ‘citroenversie’ van de Rolex Daytona zijn zeldzamer dan zeldzaam. En dat vormt ze natuurlijk des te meer tot de ultieme troffee voor elke verzamelaar.

Paul Newman Citroen onderscheidt zich als ultieme trofee

Maar wat is dan het grote verschil tussen een ‘normale’ champagneversie ten opzichte van de ‘Citroen’ editie? Nou, die is er eigenlijk niet. Het zit hem bij dit soort meesterwerken natuurlijk altijd in de details. Zo heeft de hoofdwijzerplaat van de ‘Paul Newman Citroen’ een matte, gréne textuur met een intense crèmegele kleur die daarmee deze variant van de Daytona onderscheidt.

Paul Newman Citroen, Vintage <strong>Paul Newman Citroen Daytona</strong> is de ultieme trofee voor elke verzamelaar
Foto: Phillips

Decadentie overloaded

Ook geven de subwijzerplaten met haar levendige Art Deco cijfers om de buitenste rand heen, een eigen draai aan de ‘Citroen’. Combineer die witte Art Deco-cijfers met een zwarte buitenste rand, en je hebt een waar prachtplaatje. De ‘Citroen’ wordt aangevuld met een geelgouden Oyster armband die de decadentie van dit horloge uit de jaren ’70 nog maar eventjes een boost geeft. Bedenk daarbij dat er nog 18K goud in de kast verwerkt zit en je mag toch wel spreken van een overload aan luxe. Maar goed, wij weten allebei dat een overload aan luxe, eigenlijk niet bestaat.

Paul Newman Citroen binnenkort geveild

Voor die decadente details leg je natuurlijk een flinke smak geld neer. De ‘Paul Newman Citroen’ moet tijdens de Philips New York Watch Auction op 9 december dan ook rond de $600.000 opleveren. Omgerekend is dat een kleine 561.000 euries. Mwah, scheelt dat kerst om de hoek staat. Kan je dus meteen starten met je voorbereidingen voor de feestdagen. Goed, de feestdagen zijn natuurlijk al duur genoeg, wij laten het dus maar even bij het Nederlandse motto ‘kijken, kijken, niet kopen’.

Paul Newman Citroen, Vintage <strong>Paul Newman Citroen Daytona</strong> is de ultieme trofee voor elke verzamelaar
Foto: Phillips
Source: