Nieuwste Chopard L.U.C is een ode aan het begin

CREDITS: Chopard

Chopard heeft een nieuwe toevoeging aan hun klassieke L.U.C collectie: de L.U.C 1860. Een dress watch met een duurzaam tintje, omdat het voor het eerst is gemaakt van exclusief Lucent Steel™, een gerecycled en ultrabestendig staal met een heerlijke glans.

De zalmkleurige wijzerplaat, met de hand geguillocheerd, voegt een vleugje ambachtelijke charme toe. Daarmee wordt een ode aan het jaar 1860 gebracht – what’s in the name. In dat jaar richtte Louis-Ulysse Chopard namelijk zijn Zwitserse horlogemerk op.

Klassieke L.U.C 1860 in gerecycled staal

Onder de verfijnde buitenkant schuilt een krachtig automatisch L.U.C 96.40–L uurwerk met een gouden micro-rotor, dat chronometer-gecertificeerd is en een indrukwekkende gangreserve van 65 uur heeft. De witgouden uurmarkeringen, wijzers en kleine secondewijzer bieden een mooi contrast op de wijzerplaat.

L.U.C 1860, Nieuwste <strong>Chopard L.U.C</strong> is een ode aan het begin
Foto: Chopard

Eerbetoon aan het allereerste L.U.C model

De L.U.C 1860 is een eerbetoon aan het allereerste L.U.C model uit 1997, en het draagt het prestigieuze ‘Poinçon de Genève’ keurmerk, wat duidt op de hoogste kwaliteit. Het horloge is volledig ontwikkeld en vervaardigd in Chopards eigen Haute Horlogerie ateliers. Door de antracietgrijze vintage band van kalfsleer wordt tijdloze uitstraling compleet gemaakt.

What’s in the name

De naam verwijst naar Louis-Ulysse Chopard, in 1860 oprichter van het onafhankelijke familiebedrijf. De destijds 24-jarige Louis-Ulysse begon in Sonvilier, Zwitserland, een fabriek voor precisiehorloges, gespecialiseerd in zakhorloges en chronometers. Al snel ging hij zich richten op ultradunne en uiterst nauwkeurige zakhorloges, en zo werd het zaadje voor de complete geschiedenis geplant.

Check de nieuwe telg uit de Chopard-familie hier.

Source:
LEES OOK
Pinterest Drop #57: vintage watches
Pinterest is een onderschat fenomeen. Deze inspiratiesite heeft alles om jou te inspireren voor een onderdeel van leven: van mode tot interieur en van lifestyle-tips tot reiscontent.…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…