De OMEGA Speedmaster Moonwatch is de natte droom van elke NASA-liefhebber

CREDITS: OMEGA

OMEGA heeft eindelijk op de knop gedrukt en de droom van elke NASA-liefhebber waargemaakt. Daarmee bedoelen we trouwens niet dat de Falcon 9 momenteel op weg is naar de maan.

Beter nog: de nieuwe Speedmaster Moonwatch van het merk uit de bergen van Zwitserland is na lang wachten eindelijk gelanceerd.

De Speedmaster Moonwatch Professional White Dial met een vleugje Daniel Craig

De nieuwste editie werd voor het eerst getoond om de pols van Daniel Craig tijdens de Omega-tentoonstelling in New York. Dat is ondertussen al bijna anderhalf jaar geleden, dus het was ook wel eens tijd voor de officiële onthulling van het vernieuwde chronograaf: de Speedmaster Moonwatch Professional White Dial, ondertussen ook al bekend als de ‘Daniel Craig‘. Hoe je het nieuwe horloge van Omega ook noemt: met een ontwerp dat is geïnspireerd op astronautenpakken en het ALASKA I-prototype uit ’69 is dit de natte droom van elke NASA-liefhebber.

Speedmaster Moonwatch, De <strong>OMEGA Speedmaster Moonwatch</strong> is de natte droom van elke NASA-liefhebber
Foto: OMEGA

De tegenpool van haar Speedmaster-vader

Met een strak gelakte witte wijzerplaat valt de appel binnen de Speedmaster-familie qua kleur in ieder geval zo ver mogelijk van de boom. De oorspronkelijke Speedmaster uit 1957 werd namelijk juist iconisch met haar zwarte wijzerplaat. Het doel van beide Speedmasters blijft in ieder geval hetzelfde: een high-end chronograaf met een gemakkelijk afleesbaar display en een uitstekende leesbaarheid. Om de wijzerplaat helemaal af te maken krijgt de Moonwatch Professional White ‘Daniel Craig’ ook nog zwarte details en een glanzende lakafwerking.

De details van de nieuwe Speedmaster Moonwatch

Hoewel het nieuwe familielid van de Speedmaster-familie dus wel van kleur is veranderd, blijft de roestvrijstalen kast hetzelfde met de 43 mm x 13,2 mm afmetingen. Daarnaast maakt de ‘Daniel Craig’-variant ook gebruik van dezelfde Master Chronometer Omega kaliber 3861. De nieuwe Moonwatch is alleen verkrijgbaar met saffierkristal waardoor het decadentie-niveau nog maar eens wordt verhoogd. De nieuwe horloge wordt geleverd met een roestvrijstalen armband en krijgt een prijskaartje van $8.100. Voor die prijs krijg je trouwens ook nog een optie voor een zwarte rubberen band of een zwart geperforeerde racerband.

Source: