Welke sieraden echt niet meer kunnen

Als een true gentleman, zie je er altijd goed uit. Je outfit past perfect bij de gelegenheid, je baard is netjes bijgehouden en je kapsel is on point. Om je look af te maken, kan je accessoires zoals sieraden gebruiken. Helaas is dit voor mannen een stukje moeilijker dan voor vrouwen. Daarom hebben wij voor jou op een rijtje gezet welke sieraden écht niet meer kunnen.

Waar vrouwen los kunnen gaan met verschillende kettingen, zoveel mogelijk ringen om hun vingers en opvallende armbanden, moet de man al oppassen met een te opvallend horloge. Woorden als ‘teveel bling’ en ‘asociaal’ zijn nou eenmaal niet wat je wil horen als gentleman zijnde. Toch?

1. Te veel ringen

Ringen blijft een lastig dingetje. Een mooie ring kan je outfit namelijk maken. Maar let goed op: met teveel ringen of gewoon de verkeerde ring, kan je de plank volledig misslaan. Houd het bij maximaal twee ringen per hand en draag alleen minimalistische, subtiele ringen. Denk bijvoorbeeld aan een klassieke zegelring.

2. Haaientand-ketting

Ik geloof niet dat dit ooit hip is geweest, maar goed. Mocht je hem wel hebben gedragen, gooi hem dan alsjeblieft meteen weg: de tandketting. Je kent ‘m wel, zo’n hoorn/haaientand/olifantenslagtand aan een versleten touwtje. Typisch vakantiehebbedingetje. Leuk toen je een paar weken op vakantie in je surfdude modus zat, maar dat kan nu echt niet meer.

3. Schakelketting

Om in de categorie kettingen te blijven: de schakelketting. Weet je wat ik bedoel? Zo’n glimmende zilveren of gouden schakelketting die rappers, gangsters en jongetjes van 15 dragen omdat het uitstraalt hoe cool ze zijn. Meer hoef ik niet te zeggen toch?

4. Armbandjes

Deze is voor de mannen die hun polsen graag volhangen met verschillende soorten armbanden. Misschien zelfs met een horloge er tussen gepropt. Een horloge is de beste accessoire die een man kan hebben, verpest het vooral niet door er tientallen armbanden naast de hangen. Je kan je look afmaken door één mooie, stijlvolle armband naast je horloge te dragen, maar pas op met het volhangen van je arm. Laat dunne, zilveren armbandjes voor wat het is en hou het bij een paar grove, leren of stoffen armbandjes. Of houd het simpel en nonchalant met een enkele kralenarmbandje of een eenvoudig touwtje.

5. Buddha to Buddha

Buddha to Buddha is een prima merk – maar dat betekent niet dat je je armen en handen er vol mee moet hangen. Too much is never good en teveel Buddha to Buddha is echt verschrikkelijk. Wil je laten zien dat je het allemaal kan betalen? Of dat je zo’n goede smaak hebt? Draag met klasse een mooie ring van dit merk, maar geef de armbanden, kettingen en oorbellen maar lekker aan je vriendin.

5. Kruizen, doodshoofden en diamanten

Voor alle sieraden die je draagt geldt de algemene regel: houd het subtiel en stijlvol. Gouden doodshoofden, neppe diamanten en neppe kruizen horen daar dus niet bij. Als het niet van toegevoegde waarde is, hoeft het niet.

 

6. Neus-, lip-, tongpiercings

Eigenlijk zijn alle opzichtige, asociale piercings niet geschikt voor de moderne man. Voornamelijk een ringetje of diamantje door je neus, lip of tong kan gewoon echt niet. Je bent geen opstandige puber meer, het staat niet ‘f*cking cool‘ en het is ook nog eens mega onverzorgd.

Het allerbelangrijkste bij het dragen van sieraden is dat je het gebalanceerd en mannelijk doet. Sla niet los met duizend verschillende armbandjes, kettingen, oorbellen en piercings. Hou het bij jezelf, stijlvol, nonchalant en subtiel.

 

Total
1
Share