Bij de tijd met de Skagen Connected

Smartwatches. Ik weet het niet helemaal. Ik snap dat het handig is maar ik vind het persoonlijk gewoon niet zo mooi. Gelukkig komen er steeds meer hybride horloges: analoge horloges met slimme functies. Zo ook het Deense horlogemerk Skagen met hun Skagen Connected lijn.

Skagen Connected

De Skagen Connected heeft de herkenbare, minimalistische en dunne Skagen-look. Maar dan, eenmaal verbonden met je telefoon, met veel meer functionaliteiten. Met de 3 knoppen bedien je je telefoon, je muziek, maak je een foto met je telefoon of je checkt de datum. Ik ben overigens echt fan van die laatste functie. Aan de rand van de wijzerplaat staan heel klein de dag van maand aangegeven. Wanneer je op de bovenste knop drukt draaien de wijzer naar de juiste datum. Nog een druk op de knop en de tijd wordt weergegeven. Toffe gimmick!

De Skagen Connected is tevens een activiteitstracker. De bewegingssensor in het horloge registreert hoeveel je loopt, maar ook hoe je slaappatroon is. In de app zet je je dagelijkse loop- en slaapdoelen zodat je makkelijk bij kunt houden of je deze doelen ook behaalt. In dezelfde app kun je nog veel meer instellen. Je favorieten bijvoorbeeld. Als je een berichtje of belletje krijgt trilt je horloge altijd. Als het een van deze favorieten is zal de wijzer in de kleine wijzerplaat aangeven welke van deze favorieten je probeert te bereiken.

Conclusie

Ben ik fan? Ja. Ik vind het by far een van de mooiste smartwatches van dit moment. Maar het is aan de andere kant ook weer niet echt een volledige smartwatch. De stappenteller werkt goed en is te koppelen met je favoriete app. Het trillen van het horloge is volledig aan te passen. Wanneer hij moet trillen, hoe hard en hoe lang bijvoorbeeld. Fantastische functie vind ik de find my phone functie. Met een druk op de knop gaat je telefoon af en je hebt hem zo gevonden. Onbetaalbaar.

Ik mis echter nog wat functionaliteiten die technisch gezien mogelijk zijn maar nog ontbreken. Ik zou met mijn horloge de HUE lampen willen bedienen. Of mijn Sonossysteem bijvoorbeeld. Hopelijk komen deze nog in een update.

De Skagen Connected kost €199,- met een lederen band en voor €229,- bezit je er een met een stalen band. Al met al een mooi horloge met de belangrijkste functies van een smartwatch met een goede prijskaartje.

 

Total
1
Share