Omega Seamaster Planet Ocean Deep Black collectie

Recent heeft Omega de nieuwe Seamaster Planet Ocean ‘Deep Black’ gelanceerd. De deep black horloges zijn een aparte lijn binnen de Seamaster Planet Ocean collectie. Deze collectie kenmerkt zich door de nautische stijl en vormgeving van de klokken. Iedere lijn binnen deze collectie wordt gekenmerkt door de typische wijzerplaat en behuizing. De look and feel van de Deep Black collectie komen het dichtst in de buurt bij duikhorloges.

Seamaster Planet Ocean Deep Black

De naam Deep Black is afgeleid van de zwart keramische behuizing die uit één blok keramiek gemaakt is. Het uurwerk van de horloges is een Omega Master Chronometer caliber 8906. Omega heeft een patent op het nieuwe sluitingssysteem van de klok. Dit sluitingssysteem dient als bescherming voor de achterkant van het horloge, voor wanneer deze gegraveerd is bijvoorbeeld. Tot slot zit er ook een GMT functie op, waarmee een tweede tijd(zone) ingesteld kan worden.

Het uiterlijk van de Deep Black collectie is sportief en functioneel. De Deep Black collectie is in vier kleuren verkrijgbaar. De rode en blauwe variant bevatten de kleurdetails op de klok en in de band. Het idee achter beide kleuren is dat deze het horloge camoufleren wanneer je gaat duiken. Wanneer je vijf meter onder water duikt is rood de eerste kleur die uit het zicht verdwijnt. Voordat de blauwe kleur verdwijnt moet je wel wat dieper komen, want daar ligt de grens op 275 meter. Verder is de keramische behuizing van de twee gekleurde modellen brushed voor een mat effect. De andere twee modellen zijn zwart en met 18k goud. De behuizing van deze modellen is gepolijst wat meer voor een glimmend effect zorgt. De 18k goud variant heeft als enige horloge binnen de Deep Black collectie een leren band, de rest van de modellen hebben een rubberen band. De Deep Black collectie komt in oktober 2016 uit. De prijs van het gouden model zal rond de €12.700. De overige modellen zullen minimaal €9.500 kosten

Total
0
Share