De mooiste zakhorloges van alle tijden

CREDITS: Peaky Blinders

Het zakhorloge was er al voor het horloge dat we tegenwoordig allemaal om onze pols dragen. Deze zakhorloges werden meestal in het vest gedragen en ook wel savonettes genoemd. In snel tempo werden ze een populair statement accessoire voor de man. Met een pocket watch op zak, behoor je tot de elite. De huidige zakhorloges variëren van klassieke en elegante ontwerpen tot strakke en moderne exemplaren, voorzien van de nieuwste technologie. Mocht je geen ultiem klassiek zakhorloge geërfd hebben, dan zit er hier vast een voor jou bij!

Want met de, o.a. door de Peaky Blinders geïnspireerde, jaren ’20-30 trend in opkomst, is een mooi zakhorloge een absolute must in de zak van je vest.

Maak je outfit af met deze pocket watches

Audemars Piguet Classique Collection

pocket watch 10
Bron: Haute Time

De horlogemakers van Audemars Piguet maken van deze pocket watch slechts een paar modellen per jaar. Het niveau van de afwerking maakt dan ook het verschil. In meer dan 800 uur is dit exemplaar gemonteerd en de de 637 componenten zijn geheel met de hand afgewerkt. Een complex technisch werkje. Niet voor niks dat het dit zakhorloge wordt geroemd door zijn betrouwbaarheid.

Tissot Bridgeport Pocket Mechanical Skeleton

 

pocket watch 9
Bron: Tissot

 

De Tissot Bridgeport Mechanische Skeleton is opvallend modern, dankzij het skelet dat het indrukwekkende mechanisme onthult. Dit mechanisme is met de hand geassembleerd. Het zakhorloge bevat een dubbele opening, waardoor je de tijd altijd makkelijk kunt lezen. Het is mogelijk om een rosé gouden coating toe te voegen aan de rand, maar het volledig zilveren model heeft onze voorkeur. Als je deze pocket watch per ongeluk ook in de zak van je zwembroek stopt, is dat geen probleem. Dit zakhorloge kan namelijk tot 30 meter onder water.

Patek Philippe

pocket watch 8
Bron: Haute Time

Op een veiling in New York werd geschat dat een exemplaar van dit zakhorloge geveild zou worden voor $ 40.000. Uiteindelijk werd hij verkocht aan de hoogste bieder met een bedrag van $ 242.500, dat is bijna € 230.000. In 1925 werd hetzelfde zakhorloge gekocht door de Amerikaanse verzamelaar Henry Graves. Hoeveel hij er voor betaald heeft, weet niemand. Dit zakhorloge van geel kleurig goud heeft een diameter van 50 mm met een geëmailleerde wijzerplaat. Een echte klassieker.

Girard-Perregaux Tourbillon

pocket watch 4
Bron: Haute Time

Dit is een echte icoon van zowel de Girard-Perregaux Brand als de Zwitserse Haute Horlogerie. Het horloge is onderscheidend in de bouw, maar zeker ook in zijn ongeëvenaarde afwerking. De Tourbillon kooi heeft de vorm van een lier. Sinds 1880 heeft de hele ‘uurwerkenwereld’ dit erkend als de handtekening van de Girard-Perregaux Brand. De 92 onderdelen worden geproduceerd, afgewerkt, gemonteerd en afgesteld met de nodige precisie en vaardigheden voor zulk kleinschalig werk. Bij dit zakhorloge maakt Girard-Perregaux gebruik van zijn karakteristieke drie brug beweging.  Deze beweging is gemaakt van koper, staal, juwelen en Maillechort. De chique benaming voor nikkelzilver.

Parmigiani Tonda Transforma Chronograph

Parmigiani Tonda Transforma Chronograph

Dit horloge is meer dan alleen een pocket watch. Parmigiani Fleurier heeft een horloge gemaakt dat je als zakhorloge én als polshorloge kunt dragen. Daarnaast kun je hem ook in een standaard plaatsen op je bureau of nachtkastje te zetten. Als zakhorloge kun je hem in een houder plaatsen die gemaakt is van Macassar. De wijzerplaat bevat naast de reguliere functie een stopwatch en een datum functie, die zichtbaar is in een groot diafragma op de 6 uur positie. Dit horloge is uitgerust met een Hermès lederen band en beschikbaar voor € 24.500 euro.

Mark VI Pocket Watches

Dit zakhorloge is geïnspireerd op de pocket watches die de piloten van de Royal Flying Corps bij zich droegen tijdens de Eerste Wereldoorlog. De gehele collectie bestaat uit vijf verschillende soorten. Elk zakhorloge is vernoemd naar een Royal Flying Corps vliegveld. Dit exemplaar is vernoemd naar het vliegveld van de Royal Flying Corp in Doncaster. De Lufbery Doncaster heeft een geborsteld roestvrij stalen omlijsting en een witte wijzerplaat. Een strak en simplistisch model dat toch net iets extra’s doet voor je outfit.

Bron: Lufbery
Total
1
Share