Mannensieraden dragen anno 2017 doe je zo 

CREDITS: Crooked Hamlet

Een wij-hebben-verkering-ketting of oorbellen met veren eraan bedoelen we niet. Welke mannensieraden dan wel? Niet te glimmend, niet te gek, niet teveel poespas. Er zijn genoeg sieraden die heren wel kunnen dragen anno 2017.

Bij het dragen van sieraden moet je als man een paar dingen in je achterhoofd houden. Vaak doen vintage sieraden het bij mannen goed, aangezien deze al beschadigd zijn en een ruigere uitstraling hebben. Met de volgende tips and trics sla jij andere mannen het speelveld uit. This.. is.. Sparta.

Deze mannensieraden kan jij rocken

We nemen ze even stap voor stap door. Om je wat inspiratie te geven, hebben we ze onder elkaar gezet. Met deze mannensieraden kan jij de straat op en iedereen omver blazen.

Ringen

Dit is een lastige. Je kan met ringen goed uit de verf komen of de plank volledig misslaan. Wij raden het sowieso af om als man veel ringen te dragen. Je wilt niet als menig festivalchick overal aan vast blijven hangen met je ringen. Een ring om je knokkels is ook niet de bedoeling. Maar wat dan wel? Ga voor de ruige ring. Niet te klein, mat en niet te glimmend. Een zegelring scoort volgens ons ook de nodige pluspunten.

mannensieraden 1

Armbanden

Ga voor een armband met een robuuste uitstraling en let hierbij ook op verhoudingen. Een smal en breekbaar armbandje om een brede pols gaat natuurlijk niet. Die geef je maar lekker aan je vriendin. Bedelsteentjes of hangertjes willen we ook liever vermijden. Armbandjes van leer, touwtjes of met kralen doen meestal het trucje. Zilver kan natuurlijk ook altijd, maar niet al te vrouwelijk. Keep it simple.

mannensieraden 1
Foto: Guerreisms

Manchetknopen

Manchetknopen zijn niet iets voor elke dag, maar geven wel de finishing touch bij outfits voor speciale gelegenheden. Als je dit doet, kies dan voor manchetknopen die er wat klassieker uitzien. Niet al te basic dus, want hierdoor kan je outfit goedkoop ogen.

mannensieraren 3

Horloges of de pocket watch

Een horloge kan een outfit altijd af maken. Voor elke gelegenheid is er wel een horloge die de puntjes op de i zet. Kies voor een klassiek en tijdloos horloge. Het bandje kan je namelijk altijd nog veranderen. De echte bazen gaan natuurlijk voor de pocket watch. Vast in veel vintage stores te vinden en je zal niet veel mensen met dit klassieke klokje zien lopen.

mannensieraden 4

Wallet chain

We gooien het the Western style in de mix met deze wallet chains. Niet alleen stijlvol, maar ook handig voor de man die alles graag los in zijn broekzak mikt. Op deze manier wordt je portemonnee niet snel uit je zak gevist en zie je er ook stylish uit. Win-win.

mannensieraden 5
Foto: Guerreisms
Total
14
Share