De horloges van HODINA x Minimalissimo zijn het voorbeeld van minimalisme

CREDITS: Kickstarter

Dat minimalisme een steeds belangrijker én voorkomend begrip wordt in onze samenleving is ondertussen wel duidelijk. We krijgen steeds beter in de gaten dat het meer gaat om de échte belangrijke dingen in het leven en daardoor kunnen we beter prioriteiten stellen. En dat zien we terug in het modebeeld, vooral qua accessoires.

Extreme items maken plaats voor basics en dat is maar goed ook. Ook om je pols is het niet nodig om een extravagant horloge te dragen. Met een minimalistisch en tijdloos horloge kom je veel verder. Het Kickstarter-project van HODINA x Minimalissimo speelt daar meer dan goed op in. Deze samenwerking heeft ervoor gezorgd dat we kennis hebben mogen maken met hét voorbeeld van een minimalistisch horloge.

Horloges van HODINA x Minimalissimo

Van de extreem minimalistische horloges komen er maar 300 op de markt. Over limited editions gesproken. HODINA is een horlogemerk uit Oekraïne en richt zich allang op horloges met een minimalistisch design. Het merk is opgericht door de zoon van een horlogemaker, die zijn vader achterna ging door zijn eigen merk op te richten. ‘Hodina’ betekent uur in het Oekraïens.

 

Minimalissimo is op zijn beurt een magazine dat zich volledig richt op minimalistisch design. Het tijdschrift wil creatievelingen inspireren en doet dat door de beste voorbeelden van kunst, architectuur, mode, meubels en productontwerp presenteren. Allemaal met een minimalistisch design natuurlijk. Deze twee merken wilde samen een tijdloos horloge ontwikkelen die bij de visie van beide merken past. Wat ons betreft is dat gelukt.

Minimalisme

De gedeelde liefde voor minimalisme van deze merken heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat de samenwerking tot stand is gekomen. Voor hen is minimalisme eenvoudig leven en focussen op wat écht belangrijk is. Zo besef je uiteindelijk wat belangrijk is en wat er dan overblijft niet echt nodig hoeft te zijn. Het gaat bij de horloges dan ook om de eenvoud en zijn tijdloze design. Schaf je horloge zo’s horloge aan, dan zit je gebakken voor de komende tijd. Wat ons betreft altijd een goede investering.

Total
1
Share