Frederique Constant: Manufacture Perpetual Calendar

Frédérique Constant brengt dit jaar de eerste in-house eeuwigdurende kalender uit, genaamd: de Manufacture Perpetual Calendar. Er was twee jaar onderzoek nodig om dit bijzondere horloge te ontwikkelen. In het uurwerk worden high-tech innovatie en traditioneel Zwitsers vakmanschap samen één.

Innovatief in zijn eenvoud

De Manufacture Perpetual Calendar is een innovatief, maar ook eenvoudig. Met de verschillende pushers kan je gemakkelijk de dag, datum en maanfase in. Met de kroon stel je de minuten en uren in. Wanneer je dit hebt ingesteld compenseert het uurwerk vanzelf de datum en maandlengtes. Hij stelt het zelfs in voor de schrikkelmaanden van de komende eeuw. Dankzij het nieuwe in-house FC-775 automatische kaliber blijven de wijzers draaien net zoals het eeuwigdurende kalender mechanisme.

Keuzes

Het uurwerk is in drie verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Daarnaast heeft men keuze uit een bruine of zwarte alligator band. De horlogekasten zijn rose, goud, of staal en 42mm groot. De wijzerplaat is uitgevoerd in zilver of blauw. Uiteraard matchen de pushers met de kleur van de kast. De Manufacture Perpetial Calender is een fantastisch horloge wat generatie op generatie mee zal gaan. Zeker de moeite waard om in te investeren dus. Het horloge begint bij de €7.995,- en is nu verkrijgbaar.

Foto’s: Frederique Constant 2016 Perpetual Calendar Manufacture

Total
0
Share