Casio geeft een van zijn meest iconische modellen een luxe update

Casio’s inaugurele G-Shock, de DW- 5000C, heeft in de vroege jaren ’80 een blijvende impact op de horlogewereld gemaakt toen de eerste versie werd uitgebracht. Bekend om zijn vaak kenmerkende 80’s style behuizing en digitale display en daarnaast was het horloge ook waterbestendig tot 10 ATM. Er zijn veel verschillende edities van gemaakt door de jaren heen. Van roze kauwgomballenversies van kunststof tot de retro zilver- en goudkleurige modellen van de laatste jaren. Maar nu, tientallen jaren na de release van het origineel komt een geüpdate luxe versie gemaakt van metaal.

De nieuwe, metalen versie van Casio G-Shock

Casio is eindelijk bezig met een upgrade van het klassieke model. De makers hebben een modieuze stalen band erin gezet. Natuurlijk wel een ode aan het origineel, de GMW-B 5000 D-1. Het heeft dezelfde behuizing en een digitaal display maar bijgewerkt met een scala aan verbeterde functies. Zo wordt de SHOCK niet meer geassocieerd met hun plakkerige, rubberachtige buitenkant.

Smart

Het meest opvallend is de toevoeging van Bluetooth-connectiviteit. Hiermee kan je je horloge koppelen aan jouw smartphone, waardoor het toegang heeft tot de verbonden app van G-shock, zodat je bijvoorbeeld alarmen kunt instellen en je tijd kunt instellen op basis van 300 wereldsteden vanaf je telefoon. Daarnaast, als je weer eens je telefoon ergens hebt laten slingeren, kan je door één druk op het horloge, jouw telefoon weer terugvinden. Het horloge kan ook atoomtijdsignalen ontvangen en de tijdaflezing automatisch aanpassen, wat betekent dat je altijd een accurate tijd overal ter wereld zult hebben.

Gezien zijn metalen behuizing, zal de GMW-B 5000 D1 een zekere, premium prijs krijgen. Hij start bij 600 dollar (grofweg 483 euro). Een gouden versie is al beschikbaar voor 700 dollar (een slordige 563 euro).

Beide horloges worden vrijgegeven op 13 april. Even geduld dus nog.

 

Total
19
Share