AVI-8 eert het 100 jarig bestaan van de RAF

In 2018 viert de RAF, het Britse Royal Air Force, haar 100e verjaardag. In deze 100 jaar hebben de mannen, vrouwen en de machines van de RAF geschiedenis geschreven als de eerste zelfstandige luchtmacht van een land. Met de Flyboy Centenary 1920s edition eert Avi-8 deze geschiedenis die past bij de tijd van de in de kinderschoenen staande militaire luchtvaart van die tijd.

Roaring 20s

De jaren 20 was een roerige maar stijlvolle tijd. Precies hetgeen wat de Flyboy collectie omschrijft. De 42 mm brede 316L stalen kast met krasbestendig licht gebold saffierglas en de oversized pompoen kroon doet het horloge een beetje denken aan een zakhorloge uit deze tijd. Op de kroon is meteen het eerbetoon aan de RAF te zien, het herkenbare logo is als saillant detail op de kroon geplaatst.

Techniek met Stijl

Luchtvaart stond ook 100 jaar geleden bol van de techniek, iets wat je terugziet in het horloge. Het betrouwbare Miyota 8218 automatische uurwerk is door de horlogebouwers aangepast. De winder bevat wederom een verwijzing naar de RAF en de opengewerkte achterkant geeft daar een prachtig kijkje op. De retro belettering en opgelegde nummers geven je een kijkje terug in de tijd terwijl ze direct voldoen aan de trends van nu.

De Avi-8 Flyboy is beschikbaar in 3 verschillende kleurcombinaties. Een witte wijzerplaat met een cognac lederen band, een gebroken witte wijzerplaat met een zandkleurige lederen band of de variant die wij hebben gefotografeerd: zwarte wijzerplaat met donker bruine lederen band.

De Flyboy horloges zijn verkrijgbaar bij AVI-8 voor £249.00 maar met de kortingscode manify20 krijg je maar liefst 20% korting op de horloges!

 

 

Total
1
Share