Voorjaarstrends #1: Hoogwater

Hatseee, vind je nu zomaar een cursus omgaan met pijpen op Manify? Dat zie je ook niet elke dag! Een ding is zeker: komend voorjaar én zomer zijn de pijpen opgerold! Op de koudere dagen mag er nog een mooie vrolijke sok onder je broek te zien zijn, maar zodra het kwik boven de 20 graden komt kan je er best een bloot enkeltje van maken!

Voorjaarstrends: Cuffing

Een wijs man, genaamd Limp Bizkit, zong het al ooit eens: rollin’ rollin’. Dat is precies wat er met je broekspijp moet gebeuren: oprollen, ook wel ‘cuffing’ genoemd. Rieten hoedje op je hoofd en je bent een echte beachboy. Dat oprollen geldt natuurlijk voor jeans en chino’s, maar ook de broek van je pak mag wat korter! Niet zo hoog als ‘trendsetter’ Jort Kelder, maar je weet wat ik bedoel.

De ultieme voorjaarscombi: hippe zomerschoenen (liefst instappers), een vrolijke sok of naakte enkels, opgerolde spijkerbroek met een wat ruigere look (gaten, wassing), gave riem, wit overhemd en een katoenen colbert! Dan ben je het heertje hoor!

Hoogwater - Cuffing

Roltechnieken

Het ligt natuurlijk een beetje aan de lengte van je broek én hoe hoog je ‘m wilt, maar er zijn in principe drie verschillende technieken:

De enkele rol

Sla de broek één keer om, dat de pijp zo’n 5 à 6 centimeter omhoog steekt. Voordeel is dat er geen dikke vouw is en een stuk comfortabeler aanvoelt, vooral als je geen sokken draagt!

De anderhalve rol

Sla eerst het stiksel omhoog en daarna nóg een vouw van zo’n 5 centimeter. Dit komt net weer wat netter en verzorgder over.

De dubbele rol

Voel je je echt een surfdude vandaag, schijnt het zonnetje en jij denkt die scheenbenen kunnen wel een kleurtje gebruiken? Is goed, gebruik de dubbele rol. Vouw twee maal de pijpen om, met een dikte van zo’n 3 centimeter.

TIP: Kies per broek van te voren welke vouw je gaat kiezen, want er kunnen strepen ontstaan die je er niet meer uit krijgt, na verloop van tijd.ESSENTIALS