Crossen door de country met de Volvo V60

Na met de Jeep Renegade en de Wrangler te hebben gereden, waren we wel wat cross country gewend. Maar niet zoals deze Volvo V60 Cross Country dat bedoeld heeft. De Volvo is natuurlijk Made by Sweden. Hij kan dus wel tegen verschillende omstandigheden, maar is natuurlijk ook heel elegant. De Volvo V60 vonden we zo elegant, dat we er niet met onze vieze laarzen in zijn geweest.

Made by Sweden

Scandinavian design is helemaal hot nu. Dat is voor Volvo natuurlijk niets nieuws onder de zon. Volvo lift daar mooi op mee. Stoer, elegant en veilig. Elke keer als je de Volvo instapt waan je je een beetje in Zweden. Je kan je ook heel goed indenken hoe het is om in Zweden te wonen. Lekker heel de dag door de sneeuw en landweggetjes rijden. Let wel op de kleur, zwart is super tof, maar heel besmettelijk.

De tank

Vroeger waren Volvo’s bekend onder de bijnaam; ‘de tank’. Niet vreemd, want ‘old Volvo’s never die’ en je was natuurlijk altijd veilig in een Volvo. Qua veiligheid zie je dat Volvo echt een trendsetter is. Overal lifehammers, piepjes, verbandtrommels en veiligheidsvesten. Los van dat het veilig is, rijdt een Volvo ook echt als een zonnetje. De 2 liter AWD perst 190PK uit het blok, waardoor je heerlijk rond rijdt.

Scandinavian love

Stiekem werd ik er na enkele dagen wel een beetje verliefd op. En mijn vriendin begreep me. Waarom, vraag je je waarschijnlijk af. Nooit meer ruiten krabben. Moet je morgen om 8u weg? Dan stel je toch gewoon in dat de auto dan al lekker warm is! En de Nordic+ uitvoering heeft veel meer fijne snufjes; stuurverwarming, internet en noem het maar op. En eindelijk een adaptive cruise control die werkt. De V60 past zich perfect aan op de overige weggebruikers, in plaats van vol op de rem als er een andere weggebruiker voor je komt. Enig puntje; het scherm mag wel een stuk groter van me.

Cross Country

Mijn buurman rijdt een V60. Ik vond het altijd al een mooie wagen, maar wel een beetje degelijk. Een waar je je kinderen veilig mee vervoert. Maar nu de V60 Cross Country even voor de deur heeft gestaan, ben ook ik om. De cross county is nog net iets stoerder en zit lekker hoog. Ook mijn tijd komt nog wel. Al kost de versie waar ik in reed ruim €67k. Er is al wel een V60 Cross Country te koop voor €35k. De ‘normale’ V60 staat voor de deur voor een €31k.

Total
0
Share