De Volvo V90 Cross Country is het parade werkpaard van Volvo

[a>powerkit_alert]Volvo V90 Cross Country specs

– V90 Cross Country T5
– 250 pk / 184 kW
– 8-traps Geartronic AWD
– Topsnelheid: nu nog 230 km/h
– 0-100 km/h: 7.0 seconden
– Basisprijs: €71.995[/powerkit_alert]

Fan zijn van Volvo is de laatste jaren niet meer zo moeilijk. Het ene na het andere model wordt flink onder handen genomen en herken je bijna niet meer terug. Natuurlijk zie je de klassieke Volvo-lijnen wel, maar als je bijvoorbeeld kijkt naar de huidige V60 en de oude dan lijkt het alsof het merk een stap heeft overgeslagen. De Volvo V90 Cross Country is daar overigens een uitzondering op. Dit model had namelijk geen echte voorganger. Tijd om de grote broer van de V90 eens goed aan de tand te voelen.

Volvo V90 Cross Country bos

Scandinavian lifestyle

In de Volvo V90 Cross Country zie je de echte Zweedse cultuur. Prachtig minimalistisch design gecombineerd met high tech snufjes en dat allemaal in een outdoor jasje. De auto is werkelijk tot alles toe in staat. Waar je de ene dag mee naar je zakelijke afspraak gaat, sta je in het weekend volledig in the middle of nowhere. Natuurlijk is het geen echte terreinauto, maar de Volvo V90 Cross Country brengt je zeker op plekken waar andere auto’s niet kunnen komen. En comfortabel. Zo zit je heerlijk op je Nappa lederen stoelen en zet je het standje Hill Descent Control aan als je de afdaling zelf net iets te stijl vindt.

De Zlatan van Volvo

Deze auto is een geweldenaar. Groot van formaat en tot alles toe in staat. En met groot, bedoelen we ook echt groot. Een parkeervak is maar net groot genoeg voor de auto van bijna vijf meter lang en ruim twee meter breed. Met de T5 motor waarmee onze Volvo V90 Cross Country was uitgerust hou je weinig te wensen over. Al adviseren we iedereen om een Volvo met T8 te nemen. Die elektromotor geeft je ineens zo’n andere rijervaring, dat je eigenlijk nooit meer iets anders wilt. Je bent iets beter voor het milieu, bent sneller op de 100 km/h en hebt veel meer koppel. Kortom, het beste van alle werelden.

Volvo V90 Cross Country zijkant

Vergelijkende modellen

Concurrentie voor deze geweldenaar? Jazeker, ook die zijn te vinden. Een Audi A6 Allroad Quattro 50 TDI met 286 pk heb je voor een ruime €96k. Dan is er nog een Mercedes-Benz E-Klasse All-Terrain. De instap viercilinder met 194 pk begint bij €79.198. Dan zit de Volvo V90 Cross Country toch aan de goede kant van de streep.

Volvo V90 Cross Country overzicht

Prijs van het slagschip

Net zoals het prijskaartje van Zlatan, is de Volvo V90 Cross Country niet echt goedkoop. Je krijgt veel waar voor je geld. Vanaf €71.995 rij je een Volvo V90 Cross Country T5. Uiteraard kan je ook kiezen voor een diesel variant en kan je de wagens helemaal naar wens aankleden met alle denkbare opties. Aanvinken is eenvoudig, maar daar betaal je dan ook voor. Een greep uit de keuzes; Luxury line: €2495, Inscription Metallic Lak: €1650, Panoramadak: €1750, Bowers & Wilkins soundsystem: €3485.

Verdict

Volvo heeft ons hart wel gestolen. De V90 Cross Country rijdt sportief, maar staat bij het ruigere terrein ook zijn mannetje. Verwacht zeker geen racemonster, maar daar koop je hem niet voor. In alle luxe en comfort is geen enkele uitdaging te groot voor jou en je V90CC. Wat dacht je van een lekkere roadtrip door Scandinavië? Of neem hem mee naar de Oostenrijkse bergen en knoop er een roadtrip langs Vorarlberg en de Achensee aan vast. Pak je voor het echte bochtenwerk meteen een paar Hoch Alpenstrassen mee.

Volvo V90 Cross Country, De Volvo V90 Cross Country is het parade werkpaard van Volvo Volvo V90 Cross Country, De Volvo V90 Cross Country is het parade werkpaard van Volvo Volvo V90 Cross Country, De Volvo V90 Cross Country is het parade werkpaard van Volvo Volvo V90 Cross Country, De Volvo V90 Cross Country is het parade werkpaard van Volvo Volvo V90 Cross Country, De Volvo V90 Cross Country is het parade werkpaard van Volvo Volvo V90 Cross Country header Volvo V90 Cross Country, De Volvo V90 Cross Country is het parade werkpaard van Volvo

LEES OOK
10 legendarische filmmotoren
Motoren en goede actiefilms zijn gemaakt voor elkaar. Een bekend motorgezegde is: ‘Draai nooit aan het gas met je ego!’ Dit is echter nooit het geval bij…
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…