Recharge yourself met de nieuwe Volvo C40

Een van onze meest favoriete Zweedse merken Volvo is lekker aan de weg aan het timmeren. En met de ambitie om binnen een aanzienlijke tijd álle modellen volledig elektrisch te maken, wordt het alleen maar mooier. We proeven alvast aan de toekomst van Volvo in de vorm van de compleet nieuwe C40. De SUV-Coupé is volledig elektrisch en sluit aan op jouw moderne leven. Maar is het al de moeite om over te stappen? We zochten het voor je uit tijdens de lancering in de geboorteplaats van de Volvo C40: Gent.

De Volvo C40: proeven aan de toekomst

Een grappig punt bij een elektrische auto is dat vrijwel altijd meteen naar de actieradius wordt gevraagd. Vaak gepaard met hoe snel dat de auto optrekt. Om dus maar meteen met de deur in huis te vallen: opgegeven wordt ongeveer 440 kilometer en in 4,5 seconden naar de 100 km/h. En ja, met snelladen kan je in ongeveer een half uurtje van 10% naar de 80% accu gaan.

Verder zijn er eigenlijk weinig smaakjes. Voor een ruime €60k krijg je altijd een twin-engine (en dus AWD) en ruim 400 pk. De enige keuzes die je kan maken is over de kleur, velgen, getinte achterruiten, interieur, een trekhaak en wat laadopties. Dat maakt de keuzes makkelijker en daardoor zit de Volvo C40 standaard bommetje vol met opties.

Volvo C40 Recharge

Volvo C40 heeft standaard alle opties

Je betaalt standaard een flinke mep geld voor de Volvo C40, maar hoeft daarna niet nog ontelbaar veel vinkjes te zetten voor extra opties. Een goede standaard is dat de Volvo C40 standaard leder-vrij is. En waar wij ook erg blij van werden, is de standaard ingebouwde Google-interface. Lekker updaten over the air en jouw auto is altijd up-to-date. Google Maps brengt je overal waar je naartoe wil en veroudert nooit. En dankzij deze naadloze integratie is jouw range-anxiety ook in één klap weg. Google en Volvo helpen je namelijk altijd naar het beste of het dichtstbijzijnde laadpunt.

Wees eerlijk: een range van ongeveer 400 kilometer is dikke prima. Hoe vaak rij jij per jaar nu meer dan dit? En mocht je dat doen, check dan ook een keer hoe lang je bij elk tankstation stilstaat. Met deze Volvo C40 ben je met een half uurtje weer op 80%.

Volvo C40 Recharge infotainment

Make a change

Volvo maakt met de nieuwe C40 een mooie stap in de richting van een betere en duurzamere automotive sector. Door een leder-vrij interieur hoeven er niet meerdere koeienhuiden gebruikt te worden per auto. De auto helemaal vegan krijgen, is helaas nog niet aan de orde, maar wordt onderzocht. Daarnaast ben je na aanschaf helemaal af van fossiele brandstoffen. Heb je thuis wat zonnepanelen over, dan is dagelijks rijden stukken goedkoper. Én beter voor het milieu.

Volvo C40 Recharge spoiler

Kosten

Een Volvo C40 heb je vanaf een ruime €57k. Iets meer opties kan, maar dan hou je het nog steeds rond de €60k. Een vergelijkbare XC40 heb je voor hetzelfde bedrag, dus voor de prijs hoef je het niet te laten. Het is dan dus puur smaak of je voor een Volvo XC40 of C40 gaat. Liever niet in één keer betalen? Dan is private-lease misschien iets voor jou. Voor € 799 per maand, staat hij zo op jouw stoep. Meer weten? Check de website van Volvo.

Volvo C40 Recharge logo Volvo C40 Recharge deur Volvo C40, Recharge yourself met de nieuwe Volvo C40 Volvo C40, Recharge yourself met de nieuwe Volvo C40 Volvo C40, Recharge yourself met de nieuwe Volvo C40 Volvo C40 Recharge Volvo C40, Recharge yourself met de nieuwe Volvo C40 Volvo C40, Recharge yourself met de nieuwe Volvo C40