Na het rijden van de Volvo V60 T8 wil je niets anders meer

Dat Volvo een echte revival doorleeft is misschien wel een understatement. Waar het misschien ooit wat veilige en suffe imago over het merk hing, kleurt menig Volvo het Nederlandse landschap. De iconische vierkantige hoeken zijn in de verte nog herkenbaar. En zo onderging de Volvo V60 ook een flinke metamorfose. Een metamorfose die we maar al te graag aan de tand voelen.

Volvo V60 Recharge T8 AWD

Waar Volvo altijd revolutionair was in veiligheid, kwam er jaren geleden een nieuwe dimensie bij. De Volvo V60 met twin-engine. Ofwel een dieselmotor met een plug-in hybride ondersteuning. De Nederlander werd verbaasd met de krachtige nieuwe Volvo generatie en de Nederlandse leasewereld werd veroverd. Toch is dit alweer enkele jaren geleden en werd tussendoor de nieuwe V90 en S90 onthuld. Een nog spectaculairder schouwspel die het de Duitse concurrentie erg moeilijk maakt. En uiteraard moest het V90 lijnenspel ook doorgevoerd worden in de nieuwe Volvo V60. Maar ook de nieuwe V60 heeft al enkele metamorfoses ondergaan. En zie hier de V60 Recharge met een benzine- en elektromotor.
Volvo V60 Recharge T8 Zweden

De Zweedse wolf

De witte Volvo V60 die wij rijden is de meest pittige die je kan configureren. De Volvo V60 T8 R-Design zoals hij voluit heet, doet denken aan de oude Volvo T5R tijden. Een wolf in schaapskleren. Al zag onze Volvo V60 er niet echt uit als een mak schaap. Nog nooit hebben zoveel mensen ons nagekeken in een Volvo en ons aangesproken over de aantrekkingskracht van deze machine. Later testten we de Volvo V60 Recharge T8 AWD in de kleur Pebble Grey. Een V60 van de nieuwste generatie, die maar liefst ruim 80 kilometer vol elektrisch kan rijden. Kies je voor de T8 uitvoering, dan heb je ruim 455 pk op de wielen. De automaat zorgt ervoor dat je als een torpedo van 0 naar 100 km/h vliegt. Binnen de 4,5 seconden bereik je het punt en zie je eigenlijk iedereen alleen nog maar in je achteruitkijkspiegels. Het Zweedse leven is prachtig.
Volvo V60 Recharge T8 Zweden

Geruisloos

Dat auto’s steeds stiller worden en rustiger rijden is een algemeen bekend fenomeen. Toch is het elke keer weer een nieuwe ervaring als de volgende auto nóg stiller is en precies reageert zoals jij dat verwacht. Deze gloednieuwe Volvo V60 T8 brengt een perfecte harmonie tussen benzine- en elektromotor en een sublieme wegligging. Met 200 km/h over de Duitse Autobahn zegt de passagier nog tegen je dat het lijkt alsof je 120 rijdt. En dat is heerlijk, maar ook een gevaar. Daarom heeft het Zweedse merk voortaan besloten om álle nieuwe Volvo’s te begrenzen op 180 km/h. Nog steeds een flinke kruissnelheid, waar je eigenlijk alleen iets in Duitsland aan hebt.

Volvo V60 Recharge T8 grille

The verdict

Dat deze auto van een ander niveau is, mag duidelijk zijn. Of het jouw stijl ook is, dat is persoonlijk. Toch heb ik niemand gesproken die dit geen mooie auto vond. Je hebt dus lovers en geen haters. En ook eenmaal in de auto blijft niets te wensen over. Het infotainment systeem is buitengewoon en werkt naadloos en intuïtief. Met integraties van Google Maps, Google Assistent en Apple CarPlay is de auto eigenlijk een verlengde van jouw smartphone en dus leven. En zelfs de mensen achterin hebben een zee van ruimte. Uiteraard is er ook iets op aan te merken. Met alle nieuwe veiligheidssystemen moet je wel anders leren rijden. Even inparkeren als er een auto uit een vreemde hoek komt zit er nu niet zomaar meer in. Dan grijpt de Volvo V60 in alsof je weer op rijles zit. Is dat erg? Niet als dat het voor iedereen veiliger maakt.

Aantrekkelijk

Het klinkt natuurlijk allemaal geweldig. Uiteraard hangt er ook een prijskaartje aan. De goedkoopste variant is een Volvo V60 T6, verkrijgbaar voor ruim €55k. Ga je helemaal los met de vinkjes, dan ga je zo richting de €80k. Dat is veel geld, maar je krijgt er zo veel voor terug en absoluut geen spijt van.

Volvo V60 Recharge T8 Zweeds huisjeVolvo V60 Recharge T8