De Polestar 1 maakt zijn debuut in Nederland

Na jaren wachten is hij daar dan eindelijk in Nederland; de Polestar 1. Het zogenaamde ‘Halo’-model is tussen 12 en 16 december te zien op Masters of LXRY. De GT Coupé die daar te zien is, is er één met 609pk, 1.000 Nm en een elektrische range van bijna 125km. Na de introductie op Masters of LXRY zullen de eerste modellen begin 2020 arriveren in Nederland.

Polestar 1 achterkant

Polestar 1

Je hebt misschien nog nooit gehoord van Polestar. Of je kent het misschien van de Volvo-modellen. Nu brengt het merk onder eigen naam de eerste auto’s uit, waaronder de Polestar 1. Het merk dat deels in handen is van Volvo kan zo onder eigen naam auto’s ontwerpen, ontwikkelen en produceren. We maken nu kennis met het eerste model, dat uitkomt als een Electric Performance Hybrid. De Polestar 1 heeft de grootste elektrische range van alle hybrides die momenteel op de markt zijn. Deze hybride staat aan het begin van het tijdperk dat Polestar alleen maar elektrische modellen op de markt brengt. Zoals je misschien wel verwacht, komt er na de 1 ook een Polestar 2 en 3.

Polestar 1 remmen

2+2 GT Coupé

Eindelijk zien we weer een prachtig nieuw design op de wegen verschijnen. In de verte zie je de Scandinavische Volvo-lijnen terug in het Polestar design. Toch gaat de Polestar veel verder dan dat. De Grand Tourer Coupé bestaat namelijk voor het grootste gedeelte uit carbon, dat we over het algemeen kennen uit de supercars. De auto is dankzij de carbon dus erg licht en licht heel strak op de weg. De adaptieve demping van Öhlins en remmen van Akebono zorgen voor een nog fenomenalere rijbeleving. En dankzij de elektro- en benzinemotor is deze auto bloedsnel. In Power-modus schiet de auto naar de 100 km/h in 4,2 seconden. De Polestar is nu verkrijgbaar vanaf €159.500. Alleen nog maar even je auto verzekeren en je bent klaar om te shinen!

Polestar 1, De Polestar 1 maakt zijn debuut in Nederland Polestar 1, De Polestar 1 maakt zijn debuut in Nederland Polestar 1, De Polestar 1 maakt zijn debuut in Nederland