Volvo 360c: in de toekomst slapen we in onze auto’s!

CREDITS: Volvo Cars

Volvo laat een hele duidelijke, mooie toekomstvisie zien met een mega toffe futuristische auto. De Volvo 360c is een autonome en volledig elektrische auto met het ultieme comfort. De 360c speelt in op ons streven naar constant effectief willen zijn, waar we ook gaan of staan.

Volvo 360c

Met de volledig autonome 360c kan je de tijd die je nu spendeert aan commuting, een stuk effectiever besteden. Werk verzetten in de auto, nog even een uurtje slaap pakken, socializen: reizen moet in de toekomst geen issue meer zijn. De 360c zorgt dat stress als sneeuw voor de zon verdwijnt tijdens onze reis van plek A naar B. Onproductief reizen is verleden tijd. En daarnaast wordt het voor mensen, dankzij dit soort auto’s, steeds aangenamer om op grotere afstand van de intens drukke steden te wonen.

Volgens Volvo moeten we niet streven naar hoe snel en hoeveel, maar streven naar hoe je ergens komt. Auto’s worden volgens Volvo in de toekomst gebruikt als een mobiel kantoor, woonkamer, entertainmentruimte of zelfs slaapkamer. Het modulaire interieur maakt de auto flexibel, waardoor het belangrijkste van de 360c zijn functionaliteit is.

Foto: Volvo Cars

Guilty-free reizen

Autonoom reizen geeft ons de ruimte om ons leven, op de weg, gewoon door te laten gaan. Daarnaast is de Volvo 360c dé vervanger (korte afstands-)vluchten. De autonome auto biedt een ruimte die effectief gebruikt kan worden, en je zo 300 km verder brengt. Uitstoot, vertragingen op het vliegveld en bagage controles zijn verleden tijd dankzij dit soort concepten. Een nadeel: het wordt weer drukker op de weg. Maar het zal vast niet lang duren voordat drones het stokje daarna weer overnemen.

Visie van Volvo

De 360c onderscheidt zich van alle andere toekomstige auto’s doordat deze in het brede schema van stadinfrastructuur, werkpaden, korte-afstandsvluchten en de milieuproblemen past. Daarbij staat Volvo bekend om toonaangevend te zijn op het gebied van autoveiligheid, zeker iets wat in deze volledig autonome auto onmisbaar is. Volvo zal waarschijnlijk de maatstaf voor goede ontwerpen van autonome auto’s in de gehele branche worden. Bravo!

Total
0
Share