Vanouds maakt unieke, handgemaakte designmeubels!

Wil jij iets unieks dat niemand heeft? Bij Vanouds ben je op het goede adres. Ze maken eettafels, koffie- en bijzettafels, kantoortafels, badkamer- en keukenbladen. Je bent bij Vanouds ervan verzekerd dat je iets speciaals krijgt, want vroeger was aallleeees beter!

Vanouds tafels

Vanouds is in 2012 begonnen met tafels maken en dit is voortgekomen uit hun passie voor hout en surfen. Back in the day hebben ze veel gesurft en ter bescherming voor het zout, brachten ze een laag epoxy aan op het surfboard. Nu gebruiken ze dit als laag voor op de tafel wat zorgt voor stevigheid en het ziet er ook nog eens fantastisch uit. Verder maakt Vanouds gebruik van 150 jaar oud notenhout, afkomstig uit de Belgische Ardennen. Na de kap wordt het hout nog vier jaar op de wind gedroogd. De natuurlijke vorm van de boom wordt behouden en de beste delen van de boom worden met elkaar verbonden. Wanneer de tafel helemaal is gevormd en bewerkt, gieten ze hier meerdere lagen epoxy hars overheen. Elke boomstamtafel is uniek in vorm, kleur en afmeting. Je hebt dus een tafel die verder niemand heeft!

Wanneer de tafel klaar is wordt het onderstel van de tafel gemaakt. Vanouds maakt gebruik van stalen poten, wat heel mooi is in combinatie met het hout en epoxy.ESSENTIALSMEER ESSENTIALS