Knap vakmanschap: Taiwanees elegant appartement

Dit strakke, elegante appartement bevindt zich in Taiwan en is volledig gerenoveerd voor het gezinsleven. Met zijn drie meter hoge muren en 125 vierkante meter grond was hier zeker iets van te maken en Jezus, wat hebben ze dat goed neergezet. Het is een echte familiewoning geworden waar wij onszelf in ieder geval ook wel zien zitten, al is het zonder kind. Of vrouw.

Het Taiwanese appartement dat zijn klasse uitstraalt

De Taiwanese interieurontwerppraktijk KC Design Studio kreeg in opdracht van een jong koppel, het 125 vierkante meter appartement te renoveren. Het doel hiervan was om een eigentijdse omgeving van comfort en gemak te creëren. Het resultaat voor een echte gezinswoning mag er zeker zijn. Het is een elegant appartement dat op een harmonieuze wijze de voorkeur van de man in samenwerking met de vrouw heeft neergezet. De mannelijke kant laat zich goed zien door het modernistische design en de vrouwelijke liefde voor natuurlijke materialen.

De nieuwe lay-out verdeelt het Taiwanese appartement in de lengte in twee parallelle zones: het openbare gedeelte die gecentreerd is als een woon- en eetkamer, waarbij het  uitkomt op een balkon. De privé trekken van het gezin bestaan uit een grote slaapkamer en badkamer, een kleedkamer en een slaapkamer voor het echtpaar. Door het huis in tweeën te delen, loopt de scheidingswand doelbewust onder een structurele stalen balk en integreert deze in het ontwerp. Andere laaghangende balken en buizen die hinderlijk dwars door het appartement liepen, moesten wat creatiever aangepakt worden.

In de woonruimte zijn holle plafondpanelen geïntroduceerd die soepel tussen de stalen balken doorbuigen en een kelderachtige sfeer creëren. Het is belangrijk dat de stalen buizen en de gebogen balken elkaar niet raken, waardoor nauwe ruimtes daartussen kunnen worden gebruikt als ventilatie. De getextureerde balken worden behandeld met een laag gespoten beton en vormen een perfecte aanvulling op het metselwerk van de plafondsecties. Samen met de gepolijste betonnen vloer en de beige, in kleur gewassen muren zorgt dat voor een verfijnde, industriële uitstraling in het Taiwanese appartement.

Het gebruik van natuurlijke materialen wordt verder versterkt door de bronzen panelen die het keukeneiland bekleden en de houtstroken die worden gebruikt voor de wandpanelen. Het gevarieerde gebruik van natuurlijke materialen is harmonieus verweven door een modernistische schoonheid van strakke lijnen. Met zwarte afwerkingen en moderne meubelstukken, reflecteert dat zowel de mannelijke eigenaar zijn ‘less-is-more‘ gevoel als de liefde van de vrouwelijke eigenaresse voor natuurlijke materialen.

Source :

KC studio



ESSENTIALS