Beste stores voor een vintage vibe in je interieur

CREDITS: Gül Işık

Het is geen geheim dat onze garderobe uitpuilt van de vintagekleding.

Maar onze obsessie met vintage strekt veel verder dan alleen onze kledingkast.

Dikste sites voor vintage woonaccessoires in huis

Denk je aan een upgrade voor een interieur, dan kunnen je hersenspinsels écht alle kanten op. Een volledig nieuwe dinersetting kan een optie zijn, maar ook een nieuw vloerkleed of plisségordijnen op maat brengen nieuw leven met zich mee. Maar ‘oud leven’ kan in het interieurwoordenboek ook ‘nieuw leven’ betekenen.

Slechts één goede vintage find kan al een upgrade zijn voor je interieur. Het zijn namelijk items die stuk voor stuk charme, karakter en geschiedenis aan de leefruimte toevoegen. En het is natuurlijk mooi meegenomen dat deze items ook nog de ecologische footprint verminderen. Daarom zijn vintage woonaccessoires meer dan alleen een decoratieve keuze. Omdat het vinden van de vintage woonaccessoires soms nog iets wegheeft van het vinden van een naald in een hooiberg, helpen wij je alvast een beetje onderweg met de dikste sites voor een vintage vibe in je interieur.

Eesome

Met een paar items van Eesome in huis, doet je woonruimte weinig onder voor de tempel van Julius Caeser. Bij deze shop zijn ze gespecialiseerd in vintage keramiek uit Europa en focussen ze zich op organische vormen en materialen. Eigenaar Hana Bauman-Lyons vertelt zelf: ‘Eesome is een online winkel die gecureerde vintage spullen aanbiedt voor het moderne huis en de bewuste consument.’  En dat zie je terug op hun Instagram.

Homebarn

Vintage salontafels, lokaal gebouwde eettafels, gerecyclede spiegels en decoratieve antiek: Homebarn heeft het allemaal. Bij deze webshop zijn er boordevol vintage items aanwezig die een modern huis een rustieke esthetiek geven. De perfecte balans. Een blik op de site resulteert al snel in een flinke bestelling die rechtstreeks vanuit de schuur in Buckinghamshire wordt geleverd.

Pato Interiors

Antiek meubilair in overvloed. Dat is een samenvatting van Pato Interiors. Je vindt hier voornamelijk stukken uit de 18e en 19e eeuw, al is dat volgens eigenaresse Katherine Westmaccot geen keiharde regel voor hun inkoopproces. ‘Het belangrijkste voor mij is vakmanschap. Dingen die lang meegaan en er ook goed uitzien,’ aldus de eigenaresse. En het vakmanschap? Dat spat er in ieder geval vanaf.

Owl and the Elephant

Owl and the Elephant is een walhalla voor mensen die houden van industriële en mid-eeuwse ontwerpen. Elk vintage item die deze winkel etaleert, past perfect binnen moderne omgevingen om een traditioneel vleugje toe te voegen. ‘We zijn gepassioneerd over wat we doen en geven om het milieu. Door vintage stukken in onze huizen te hebben, creëren we unieke en interessante thuisruimtes,’ vertelt Elizabeth Baborn.

Lair

Felle kleuren en experimentele materialen. Dat is waar ze bij Lair gespecialiseerd in zijn. Het aanbod bestaat uit ongebruikelijke 20e-eeuws meubels die allemaal bijzonder opvallend en opmerkelijk zijn. Precies wat we van vintage items verwachten. ‘Ik hou ervan om objecten te vinden die speels, leuk en een beetje vreemd zijn,’ legt meubelhandelaar Ross Finnie uit. Eén ding is zeker: de items van Lair vind je in geen enkele andere woonkamer terug.

Jumble

Een zorgvuldig samengestelde collectie van alles wat uniek én antiek is. Dat is Jumble uit Londen voor je. ‘Veel zorg, gedachte en tijd gaan in het verkrijgen van elk item. Voor ons zijn de stukken opwindend, interessant, uniek, tweedehands en duurzaam verkregen kunstobjecten die vreugde opwekken,’ zo vertelt eigenaar Ben Allen. Ze zijn vooral gespecialiseerd in antieke schilderijen, maar via hun site zijn er genoeg andere items met een vintage vibe te verkrijgen.

Vinterior

We hebben al wat ‘lokale’ shops besproken, maar bij Vinterior werkt het net even anders. Deze webshop bundelt haar krachten met verschillende vintage winkels en dealers over het gehele Verenigd Koninkrijk om een enorme variëteit aan vintage items aan te bieden. De prijzen liggen hier door het uitgebreide assortiment ook flink uit elkaar, dus er is voor ieder wat wils.

Niwa Vintage

Oké, oké, we spelen een beetje vals in dit lijstje. Niwa Vintage heeft namelijk geen webshop, maar is wel op Instagram actief. Om de paar dagen gooien zij een paar dikke vintage items online, waarna je door te reageren met ‘verkocht’ ervoor zorgt dat jij een uniek item binnensleept. Simpeler dan dit, kan het eigenlijk niet. Met items zoals het heerlijke schaakbord hieronder, zorgt Niwa Vintage ervoor dat je huis een extra gentleman-factor krijgt.

 

Source: