6 must-follow interieurdesigners op Insta

Inrichten van je interieur vrouwelijk? Allesbehalve! Als man moet je zeker op de hoogte zijn van de belangrijkste zaken als het aankomt op jouw interior design. Enerzijds de basics. Welke hoekbank heb ik nodig? Wat zijn de juiste kleuren? Aan de andere kant: hoe ga je nèt even next level. Vooral met dat laatste gaan we je helpen.

Insta geeft je inspiratie voor je interieur

Op Instagram is namelijk door de jaren heen een blik opengetrokken met hele toffe interior design-accounts. Daar ga je zeker next level mee. Wat je wilt voorkomen is dat de mannelijke blik op interieur zorgt voor je traditionele ‘mancave.’ Gewoon een grote TV neergooien, biljart tafeltje erin en klaar! Nee, nee, nee. Doe manhood eer aan, laat je inspireren en maak er wat van. Wij zetten de gaafste Insta-accounts voor je op een rijtje.

@justinchung

Justin Chung is professioneel fotograaf en woont in Californië. In zijn portfolio staan onder andere klanten als Amazon, Levi’s, Four Seasons Hotel en Airbnb. Geen kleine namen. Als het op zijn fotografie aankomt, is het uitgangpunt alles zo natuurlijk en eerlijk te vereeuwigen. To capture a moment. En laat hij nou net ook geïnspireerd zijn door interieur. Van de mooiste interieurs schiet hij de meest geweldige plaatjes. Zijn foto’s stralen zoveel rust en ongedwongenheid uit, dat jij deze interieurs één-op-één wilt overnemen. Be inspired!

@benjaminvandiver

Deze man heeft zijn eigen binnenhuisarchitect firm opgericht in Nashville. Vanwege zijn succes opende hij in 2016 een tweede zaak in New York. Geen kleine speler dit hoor! Zo ronde hij al een aantal projecten af voor BA’ers. Bekende Amerikanen dus. Acteurs en bekende sporters onder andere. Waar de interieurs die Justin fotografeert vooral heel veel rust uitstralen, zijn die van Benjamin over het algemeen iets drukker. Zoals je op zijn Insta ziet, focust hij niet zo zeer op één type interieur. Zo kom je modern tegen, maar ook authentiek.

@yatzer

Yatzer is niet een Insta account dat zich per sé focust op interieur. Ook mode en kunst komen aan bod. Wel is Yatzer opgericht door een interieur designer, de uit Griekenland afkomistige Costas Voyatzis. Vandaar dat interieur een groot deel uitmaakt van het repertoire van Yatzer. Kom dus ook hier als je geïnspireerd wilt raken.

@fmuytjens

Hé, daar hebben een fellow Nederlander. Frank Muytjens is opgegroeid in Woensdrecht, waar hij in zijn jeugd al verliefd werd op kunst. Na aan de Akademie voor Beeldende Kunsten in Arnhem te hebben gestudeerd, verhuisde hij naar New York. Door de jaren heen heeft hij een fraai portfolio opgebouwd op het gebied van design en fotografie. Ook weet Frank als geen ander hoe je het design van je interieur aanpakt. Ontdekt het zelf!

@the_wood_house

Carla Maher is het brein achter dit Instagram account. Na lange tijd in New York te hebben gewoond, was het tijd om de stad te ontvluchten. Met haar man kocht ze een huis in het bos. Een huis dat is geboud volgens de modernistische kunststroom. Dat huis, zoals je misschien wel verwacht had, werd uiteindelijk The Wood HouseCarla raakte door het modernistische huis en interieur geïnspireerd. En nu inspireert ze jou ook.

@trknnyc

TRNK is een designstudio in New York. Hé, weer New York. Schijnbaar hebben ze daar verstand van interieur. Zij, zoals ze zelf zeggen, vieren de rol van kunst en design in living spaces. Ook dit account is een bron van inspiratie als je op zoek bent naar het upgraden van je eigen interieur. Over het algemeen zijn de interieurs van TRNK wat rustiger en moderner. Strak, ook wel gezegd. Maar ondanks strak, wel cozy.