Interieurdesign-kijkvoer: de beste The Modern House-video’s

CREDITS: Bigstock

Ze zeggen dat overal waar ’te’ voor staat,  niet goed is. Wij zijn daar het dus compleet mee oneens.

Want hoe kan je nou bijvoorbeeld te veel inspiratie hebben voor je huis? Precies, niet.

Beeldende inspiratie voor je huis

Daarom passen wij ook bijna wekelijks de beste interieur- en exterieurtips jouw kant op, amigo. Soms is dat praktisch, bijvoorbeeld waarom een vloerwarming handig is, maar nóg vaker esthetisch, bijvoorbeeld interieurlessen die je van Harvey Specter kunt leren. Gratis en voor niets. Maar, omdat wij ook weten dat een lange lap tekst net iets minder snel blijft hangen dan beeldend materiaal, pakken we het deze week net even iets anders aan. In plaats van een normaal rijtjesartikel met tips, hebben we via het account van ‘The Modern House’ op YouTube, de beste video’s even op een rijtje gezet. Binnen de video’s van een paar minuten wordt jouw hoofd compleet gevuld met moderne inspiratie voor je stekkie. Enjoy.

Penthouse in Londen

In Centraal-Londen steekt boven het Bayswater dit prachtige penthouse uit. Voorheen was het een Victoriaans pakhuis, maar de huidige eigenaren hebben het omgetoverd naar een waar droomhuis. Oud wordt haarfijn gecombineerd met nieuw en licht wordt op zijn beurt weer fijntjes gecombineerd met donker. Het resultaat spreekt eigenlijk voor zich.

Familiehuis op de heuvels

Van een opvallend penthouse in het hartje van Londen, gaan we naar een familiehuis op de heuvels dat bijna niet te spotten is. De ster van de show bij dit huis is namelijk het landschap. Door de steenkeuze en het met gras bedekte dak, lijkt het er op alsof dit huis er simpelweg niet staat. En dat terwijl je van binnen juist wordt ondergedompeld in een heel aanwezig interieur. Een heerlijk contrast dus.

Verborgen huis in het bos

We blijven nog even in de natuur en de ‘verborgen huis-vibe’ hangen. Dit meesterwerk met maar liefst 25 hectare aan tuin(!) is vrij letterlijk geworteld in de bossen en is speciaal ontworpen als toevluchtsoord voor zelfreflectie. Het huis brengt door de omgeving een overweldigend gevoel van rust, terwijl het huis van binnen juist weer enorm modieus is ingericht.

70’s huis met rockster-vibes

Van verborgen huizen maken we weer de transitie naar een van de meest opvallende huizen die je ooit gaat zien. Op het platteland van Devon – met toegang tot het Exmoor National Park en de surfstranden aan de kust van Noord-Devon – staat deze villa die oorspronkelijk in 1971 ontworpen is. In de afgelopen jaren is het huis echter compleet gerenoveerd en uitgebreid door ontwerpstudio Sybarite. Als resultaat staat er een huis waar de gemiddelde rockster of kunstenaar zich compleet thuis zou voelen. Als je de video bekijkt, snap je meteen wat we bedoelen.

Een huis dat het gevaar recht in de ogen aankijkt

In het overstromingsgebied aan de oevers van de Theems bevindt zich een woning die het gevaar recht in de ogen aankijkt. De paalwoning van Elizabeth Rose, ontworpen door Knox Bhavan, is geïnspireerd op de omgeving en is volledig ‘flood-proof’. Wanneer de Theems dus overstroomt, blijft deze paalwoning ongedeerd overeind. En dat mag ook wel met een verfijnde look als deze.

Een huis van hemp

Duurzame huizen zijn in deze tijd meer aan de orde dan ooit. Maar filmregisseur Steve Baron? Die zorgt ervoor dat er eigenlijk geen overtreffende trap meer mogelijk is als het aankomt op duurzaam wonen. Op zijn boerderij in Cambridgeshire heeft hij een huis gebouwd van hennep uit de omliggende velden. Op deze manier tackelt hij plastic afval, bodemaantasting, koolstofuitstoot en noem het allemaal maar op. En daarnaast ziet het er ook nog eens ongekend vet uit. Ook mooi meegenomen natuurlijk.

Een contrasterend huis

Als er één ding is dat de video’s van The Modern House ons duidelijk maakt, is het wel het feit dat contrasten belangrijk zijn. Dat benadrukt dit ontwerp van Robin Lee Architecture. Met een zorgvuldige renovatie van een boerderij uit de 17e eeuw in combinatie met een complete verbouwing van de aangrenzende 19-eeuwse schuur, hebben zij een eigentijdse structuur ontworpen met een zeldzame look.

Source:
Bigstock
LEES OOK
Maak kennis met de Porscheboerderij
Normaal ga je even snel langs de garage voor een kleine onderhoudsbeurt. Niks meer, niks minder. Behalve bij de Autobarn dan: bij deze garage blijf je waarschijnlijk nog…
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…