De invloed van een vloer in je interieur

CREDITS: Roberto Nickson | Unsplash

Trends komen en gaan. Vooral wanneer het op je interieur aankomt. De extravagante must have die vorig jaar nog in elk interieurmagazine op de cover stond, is anno 2023 allang weer uitgespeeld.

Er is in de wereld van interieur eigenlijk maar één constante factor: de vloer.

De constante factor in je huis en de invloed ervan

En laat het nou net zo zijn dat die constante factor, ook meteen het onderdeel is dat al snel over het hoofd wordt gezien. Het is wat dat betreft een beetje een vergeten canvas. Te vaak wordt de vloer slechts als functioneel oppervlak gezien, terwijl de keuze voor je vloer juist een enorme invloed heeft op de sfeer in je huis. Of je nu gaat voor ‘gewoon’ laminaat of tóch voor de visgraatvloer uit de VTWonengids, wij leggen je uit welke vloeren een game changer zijn in de ruimte.

Ode aan tijdloze vloer esthetiek

Wanneer je een modern ingericht huis hebt, is het helemaal geen gek idee om voor een tijdloze houten vloer te gaan. De natuurlijke warme kleuren van het hout zorgen juist voor een heerlijk contrast met de strakke lijnen van de moderne trending interieur items van tegenwoordig. Hierdoor zorg je voor een verfijnde balans tussen rustiek en minimalisme. Daarnaast is een houten vloer ook de meest praktische keuze, omdat het niet zo veel onderhoud vereist als de andere vloermogelijkheden.

Pioniers van urban design in huis

De urban look wordt steeds vaker geadopteerd. Niet alleen in de kledingkeuzes, maar ook in het interieur. En tegels? Tja, dat zijn de onbetwiste pioniers van de urban stijl als het aankomt op vloerdesign. Ze ogen een beetje rebels en tegelijkertijd elegant. Beton ogende tegels zorgen al snel voor een klassieke industriële niveau, terwijl mozaïekpatronen juist weer voor artistieke verfijndheid zorgen. Een visueel statement op de vloer dus.

Functionele vloer met een weelderige look

Functioneel én esthetisch verantwoord. Dat is een keuze voor een vloer van tapijt. Een volledige vloer van tapijt geeft meteen een weelderig gevoel, zeker wanneer het volledig witgekleurd is. Bovendien is het lekker neutraal, waardoor je all out kan gaan met de rest van je interieur. Naast de weelderige look die het geeft, dempt het ook geluid en houdt het warmte vast. Enige dingetje is dat je moet oppassen met vlekken. We hebben je gewaarschuwd.

Naadloze look met een gietvloer

Voor een rustige en naadloze look, moet je voor een gietvloer kiezen. Een gietvloer wordt rechtstreeks op de ondervloer aangebracht, waardoor er geen voegen of naden nodig zijn. Het resultaat is een strak en modern ogend oppervlak waar je alles mee kan combineren. Gietvloeren zijn daarnaast slijtvast, waardoor je jaren door kan met de esthetische look die een gietvloer biedt. Verder zijn dit soort vloeren in alle kleuren en maten te verkrijgen, waardoor je je creatieve geest echt op de loop kan laten.

Terrazzovloeren voor elegantie

Wil je nou echt voor de elegante vibe gaan in je huis? Dan zijn terrazzovloeren een mooie uitkomst. Deze klassieke en elegante keuze komt steeds vaker terug in moderne interieurs, en dat is met het tijdloze esthetiek en veelzijdige design ook niet heel moeilijk om in te beelden. Je kan verschillende kleuren en granulaten met elkaar combineren, waardoor er unieke designs worden gecreëerd en je het perfect aan je interieurstijl kan aanpassen. Daarnaast zorgt de luxe uitstraling vaak voor een waardeverhoging. Altijd mooi meegenomen.

LEES OOK
Maak kennis met de Porscheboerderij
Normaal ga je even snel langs de garage voor een kleine onderhoudsbeurt. Niks meer, niks minder. Behalve bij de Autobarn dan: bij deze garage blijf je waarschijnlijk nog…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de állermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…