Spare ribs met cola

Coca colaCola, je kan er je WC mee poetsen, een goede whisky mee verpesten en bij je Long Island Iced Tea mikken. Maar je kan er ook je spare ribs mee marineren! En het is nog lekker ook!

Het is zo gedaan: Gooi je spare ribs in een grote pan en giet er cola bij zodat ze helemaal zijn ondergedompeld. Zorg dat de boel gaat koken en laat het een half uur al kokend staan. Pak een pilsje en steek je BBQ aan. Daarna haal je de spare ribs er uit en doe ze in een ovenschaal. Giet de cola af tot er alleen nog maar prut over is. De prut doe je over de spare ribs in de ovenschaal en zet ze in de oven op 180 graden. Laat ze hier een half uurtje in marineren. Als het belletje gaat, haal je ze uit de prut en leg je ze nog even op de BBQ om die lekkere houtskoolsmaak er aan toe te voegen. Als je geen BBQ bij de hand hebt of het is -10 buiten. Laat ze dan een uur in de oven op 200 graden. Komt helemaal goed. Succes!



ESSENTIALS



MEER ESSENTIALS