10 Redenen om absoluut niet naar Barcelona te gaan

Dat Barcelona een van onze favoriete steden is, was misschien al duidelijk voor je. We zijn er regelmatig te vinden en uw hoofdredacteur heeft er zelfs een tijdje gewoond. Een tijdje geleden was het weer eens tijd voor een bezoekje aan de stad en daar werd ons iets duidelijk..

Barcelona

In ‘Miami in the Med’ vermaak je je altijd! Deze bijnaam heeft Barcelona sinds de stad zich steeds meer als exclusieve vakantiebestemming wil profileren. Althans, dat wil de gemeente. De inwoners zien de toeristen liever gaan dan komen. Al zijn ze dan wel weer een groot deel van hun inkomsten kwijt. Deels ben ik ’t met ze eens hoor. Dat het zo toeristisch is, doet aan de ene kant veel goed. Er is veel te doen, overal zijn leuke tentjes en het is er gezellig druk. Maar daarnaast kun je er ook rustigere plekken opzoeken en ontsnappen aan de soms irritante drukte van de toeristen. Dat is dus de andere kant. Dat je La Rambla en Plaça Catalunya zo veel mogelijk moet ontwijken, weet iedereen. Maar nu begint ook het gebied rond de haven heel vol te lopen. Op elke vierkante meter staat een verkoper met nep Michael Kors tassen of een dansende Homer Simpson. Het is nu nog te doen, maar laat de rest van de stad ook niet vol lopen… Het is er zó nice, dus laten we dat alsjeblieft zo houden. Blijf dus maar lekker thuis ;-). Daarom..

10 Redenen om niet naar Barcelona te gaan

1. Het is er veel te warm

“Het is hier veel te warm voor een blanke”, hoor ik Els tegen Wim zeggen op het terrasje, met hun kreeftrode huid. Is ook zo, wij Nederlanders kunnen helemaal niet omgaan met zon en temperaturen boven de 30 graden.

2. Het bier is gemaakt van rijst

“Geef mij maar gewoon een Heinekes”, hoor ik Jeffrey tegen z’n teamgenoten zeggen, met z’n sportsokken in z’n Adidas slippers. Snap ik ook wel, het meest gedronken lokale biertje ‘Estrella Damn’, is natuurlijk ook niet te zuipen voor een Hollander. Het is gemaakt van rijst en is stiekem echt bizar goed te drinken.

3. De dames zijn er klein

Wie houdt er nou van kleine meisjes, met een donkere huid, mooi zwarte haren, een ronde billen in een legging (dit hebben ze dus allemaal) en een lief lachje? Nou, niemand toch…

4. De tapas is vet

Bij de meeste lokale zaakjes in Barcelona is de keuze niet zo reuze. En wat je kan bestellen is gefrituurd. Echt heerlijk natuurlijk, maar wie wil er nou thuis komen met een paar kilo extra ‘bagage’?

5. Er komt allemaal zand tussen je bilnaad

“Och Joop, sta je weer met je zandvoeten op de handdoek”, zegt Astrid tegen Joop. Dat is ook gewoon niet leuk van Joop, want straks zit er overal zand en dat gaat jeuken. #kutleven

6. De katers

In Barcelona ben je zowat verplicht om elke avond helemaal los te gaan. Op elke straathoek is er wel een mooi feestje te vinden. Een mix van toeristen, locals, expats en buitenlandse studenten gaat iedere nacht tot het gaatje en jij kan daar bij zijn. Maar dat wil je toch helemaal niet? Denk aan die kater, pater.

7. Je koffer raakt overvol

Raval zit vol met hippe boetiekjes, waar ze ook toffe dingen hebben voor mannen. Daarnaast vind je in Gotico een grote winkelstraat met bekende kledingzaken. Maar het punt is, alles is er goedkoper dan in Nederland. Dat krijg je toch niet mee naar huis? Plus, je vriendin wilt constant shoppen… #hellonearth

8. Je kan helemaal niet dansen op de muziek

Salsa, dat is naast ‘saus’ ook een muziekstijl die de Nederlandse heupjes niet aankunnen. Begin er maar gewoon niet aan.

9. De ongemakken van het buitenland

Je kan niet uit de kraan drinken, ze hebben er geen kaasschaven, wat doe je op je brood, want er zijn geen vlokken, je ziet soms een zwerver, de wegen zijn niet kaarsrecht, soms moet je naar boven lopen, in de binnenstad zijn vaak geen liften, ze verkopen er geen krentenbollen. Mensen? Waarom zou je überhaupt ons mooie landje verlaten?

10. Je wilt er meteen gaan wonen

Mocht je al het bovenstaande juist aantrekkelijk vinden, dan heb je een nog groter probleem: je wilt er meteen gaan wonen. Terug in ons koude kikkerlandje staat je een gevoel van leegte, kou en eenzaamheid te wachten. Don’t take the risk!

Total
0
Share