Airbnb Finds: drie toffe yurts voor de ultieme get-away

Je hebt ze misschien al eens voorbij zien komen: de grote ronde tenten op campings of bijzondere bestemmingen midden in de natuur. Deze tenten heten yurts, en zijn perfect voor avonturiers die op zoek zijn naar een unieke ervaring én niet vies zijn van een beetje luxe. Noem het ‘het nieuwe glamping’, want de yurt is in.

Die vriend die niet houdt van over de camping lopen met een toiletrol onder zijn arm, kan nu ook mee op de jaarlijkse mannenvakantie want in een yurt kampeer je zonder back to the basics te hoeven te gaan. En waar kun je dan het beste gaan yurt-en? Hieronder een aantal prachtige exemplaren die te boeken zijn op Airbnb.

Drie toffe yurts voor de ultieme get-away

Magische overnachting in de Purty Yurty (Joshua Tree, CA, United States)

Over bijzondere bestemmingen gesproken – we trappen af met een adembenemende yurt midden in de woestijn. Perfect voor iedereen die altijd al heeft gedroomd over eindeloos sterren kijken en wakker worden met de zonsopgang. Deze yurt biedt een magische ervaring die je niet snel zult vergeten en is de perfecte plek om even tot jezelf te komen in de rust van de natuur, iets waar we op z’n tijd allemaal wel eens behoefte aan hebben.

Na een nachtje in deze yurt die er niet alleen van buiten, maar ook van binnen geweldig uit ziet, wil je gegarandeerd nog een keertje terug. Tip: laat je telefoon thuis. Wifi heb je hier niet en zonder schermpje kom je alleen nog maar meer tot rust.

Je boekt deze yurt al voor € 168 euro per nacht. Deel dat door vier en jij geniet samen met drie vrienden van de Californische woestijn voor € 42 per nacht!

Mongolian Nights (Colmenar, Spanje)

Van een yurt midden in de woestijn naar het hart van het Andalusische platteland. Hier vind je tussen de amandelboomgaarden een handgemaakte yurt in Mongoolse stijl, compleet in Aziatische en Marokkaanse sferen. Met prachtige kleden op de vloer en schilderingen aan de muur waan je je in een andere wereld, een gevoel dat versterkt wordt zodra je de yurt uitstapt en uitkijkt over de prachtige valleien.

Altijd al een nieuwe skill willen leren? De hosts organiseren regelmatig workshops, zoals fotografie, Spaans en de Spaanse keuken – geen plek waar je dit beter leert dan bij de locals thuis! Om je verblijf compleet te maken, kun je de lekkerste gerechten laten klaarmaken door de host, die door zijn jarenlange carrière als kok heerlijke Spaanse gerechten voorschotelt.

Geloof het of niet, maar een nacht in deze yurt op het Andalusische platteland kost je nog geen € 60 euro. Wij zeggen boeken!

Actieve vakantie in Tsjechië (Chlum, Tsjechië)

Genoeg gerelaxt, tijd voor wat actie! Deze yurt in Tsjechië is perfect voor de actievere vakantieganger onder ons. De ruime yurt bevindt zich in een klein dorp in West-Bohem, omgeven door een weiland met fruitbomen. Hier is van alles te beleven: van vissen tot zwemmen en van mountainbiken tot kanoën.

De yurt is geschikt voor 4 personen, dus perfect voor een actief weekendje met vrienden. ’s Avonds na een actieve dag kun je hier uitrusten bij het kampvuur met een welverdiend koud biertje om vervolgens na een lange avond je bed in te duiken voor een unieke nacht midden in de natuur.

Voor een nachtje slapen in een yurt in Tsjechië betaal je € 100 euro per nacht. Met ruimte voor vier is dat maar € 25 per persoon!

LEES OOK
8 fijne feitjes over Colombia
Pablo Escobar. Drugs. Criminaliteit. Ja, dat zijn waarschijnlijk de eerste drie dingen die momenteel in jouw hoofd opborrelen als je aan Colombia denkt. En, toegegeven, bij ons…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…