Droombaan: hier word je betaald om wijn te drinken

CREDITS: Elle Hughes

Het klinkt als muziek in onze oren. Wijn drinken, dat sowieso al, én er dan ook nog eens voor betaald worden. Het klinkt als een droom en deze komt voor één gelukkige wijnliefhebber uit. Het Spaanse wijngebied Rueda is namelijk op zoek naar een vertegenwoordiger op social media waarvoor je wijn mag drinken én een prima zakcentje verdient. Bestaat er een betere baan dan dat?

Droombaan: hier word je betaald om wijn te drinken

Ja, je leest het goed. Wijn drinken en geld verdienen, sounds like a dream to us. Voor één  gelukkige winnaar wordt het werkelijkheid en zal hij of zij worden gekroond tot de enige echte Rueda Winefluencer voor 2021.

wijn drinken
Foto: Matthieu Joannon

De baan

Oké, klinkt allemaal leuk, maar wat moet je allemaal doen als ware winefluencer? Als eerste, zoals al eerder genoemd is, moet de winnaar Rueda wijnen gaan vertegenwoordigen op hun social media. Daarvoor ontvang je het Rueda Winefluencer wijnpakket, kom je volop in de spotlights én ontvang je ook nog eens een prima eenmalig salaris, namelijk 5.000 euro. Dat is dus letterlijk wijn drinken en rijk worden.

Rueda

Even over Rueda zelf. D.O. Rueda is een van de belangrijkste witte wijngebieden van Spanje. Deze regio is de thuisbasis van de verdejo druif, denk lekkerse zomerse wijnen, en bestaat uit talloze wijngaarden die al meer dan 100 jaar oud zijn! De wijngaarden liggen op hoogte, namelijk ongeveer zo’n 700 tot 850 meter boven de zeespiegel.

De verdejo druif wordt ’s nachts geoogst. Dat komt omdat in de streek een continentaal klimaat heerst. Hierdoor zijn temperatuurverschillen tussen overdag en ’s nachts heel groot. Overdag zweten de druiven in de Spaanse warme zon, en ’s nachts hebben ze het koud. Precies op dat moent worden ze geoogst. Zo wordt de knapperige frisheid behouden.

wijn drinken, Droombaan: hier word je betaald om wijn te drinken
Foto: Marcel Gross | @marcelgross.ch

Voorwaarden

Natuurlijk kan niet iedere wijnliefhebber winnen. Rueda is namelijk op zoek naar iemand die zijn volgers kan inspireren, gek is op witte wijn en deze kennis aan iedereen wil laten weten. Daarnaast moet je natuurlijk 18+ zijn. Herken je jezelf in dit plaatje? Dan ben jij een geschikte kandidaat!

Om te kunnen winnen moet je het volgende doen. Tussen 1 tot en met 15 december daagt de wijnregio je uit om jouw liefde voor de Rueda wijnen te delen op Instagram. Er is hierbij geen limiet aan posts, Sterker nog, het kan je kansen alleen maar verhogen wanneer je veel post. Bij je foto’s tag je @ruedawijnen en gebruik je de hashtag #TasteRueda. Daarnaast moet je ook de Instagram pagina van Rueda volgen.

De winnaar wordt gekozen door een vakjury. Zij gaan iedereens content beoordelen op kwaliteit, persoonlijke touch en pakkende captions. De winnaar zal uiteindelijk gekroond worden tot de winefluencer van Rueda!

wijn drinken
Foto: Thomas Verbruggen
LEES OOK
Campari Spritz: La Dolce Vita in een glas
Sommige drankjes dragen een onzichtbaar label. Wanneer er drie weissbier, twee blondjes en een dubbel worden besteld sta je eigenlijk al schaakmat. Eigenlijk had jij gewoon zin…
De ‘Socktails’ van Burlington en Lavish
Het afgelopen jaar hebben we heel wat eigenaardige samenwerkingen voorbij zien komen. Maar een sokkenmerk als Burlington dat samenwerkt met een pre-mix cocktailmerk als Lavish? Ja, wij…
Fotoserie: BMW R 18 The Crown
Custom motoren. Wiens hart gaat er niet sneller van kloppen? Maar na het zien van dit kroonjuweel, genaamd The Crown, is het kloppen voorbij, en gaat het…