Dit is het urban festival van Zuid-Europa: Primavera Sound in Barcelona

CREDITS: Primavera Sound

Er zijn een aantal festivals op de wereld die je een keer bezocht moet hebben. Primavera Sound in Barcelona is zo’n must-visit. Wat ooit begon in 2001 als eendaags-festival is inmiddels uitgegroeid tot het kaliber Sziget, Burning Man en ons eigen Lowlands.

Op uitnodiging van CUPRA reisden we af naar de thuishaven van Antoni Gaudi, FC Barcelona en het festivalterrein van Primavera Sound. Eerder schreven we al over CUPRA: ze zijn lekker aan het ‘lifestylen’. Dat gaat het automerk, niet geheel onverwachts, lekker af. The Impuls of a New Generation pakt steeds meer momentum en dat laat ook de samenwerking tussen CUPRA en Primavera Sound zien.

CUPRA en Primavera Sound slaan de handen ineen

CUPRA EN Primavera Sound staan met hun partnership aan de aftrap van een nieuw tijdperk. Het automerk en het muziekfestival bundelen hun krachten voor de komende drie jaar om nieuwe manieren te ontdekken op het gebied van muziekbeleving. Wij zagen vorige week op het festival al een aantal zéér krachtige voorbeelden.

Primavera Sound 2022 CUPRA - MANIFY
Foto: Primavera Sound

CUPRA X Boiler Room

Wie Boiler Room niet kent, heeft de afgelopen jaren in een tombe geleefd buiten het bereik van 5G. In samenwerking met CUPRA bracht Boiler Room dit jaar de optredens naar de muziekliefhebbers in plaats van andersom. Wat betekende: jij kon de rijen op Schiphol skippen en vanuit je relaxfauteuil alles live volgen. Geen verdwaalde ‘Ik sta rechtsvoor-appjes’, geen dixies met andermans ellende en geen oorsuizen. Al heb je het laatste natuurlijk zelf in de hand.

Mocht je wel op Primavera Sound hebben gestaan – en terecht! – maar stond je tijdens een optreden even in je linkerbroekzak te kijken? Dan is dat ook geen probleem, want je streamt alle sets makkelijk terug via het YouTube kanaal van Boiler Room.

Radio Primavera Sound

Ook bij Radio Primavera Sound heeft CUPRA een vinger aan de knoppen. Vanaf het terrein wordt vanuit een studio live radio gemaakt om een extra dimensie toe te voegen aan de festivalbeleving, óók wanneer je niet aanwezig kunt zijn. Radio Primavera Sound mag je diepgaande interviews met artiesten en al het sappige festivalnieuws verwachten.

CUPRA Stage

Tot slot wil CUPRA de bezoeker meenemen in klassieke muziekbeleving van Primavera Sound. Dat betekent een podium aan de rand van de haven met twee zeecontainers aan speakers en vooral heel hard gas geven. Artiesten als Caribou, Little Simz, Mogwai en Disclosure wisten deze stage te bestieren.

Primavera Sound 2022 is niet voor niets jaarlijks druk bezocht met headlines als Dua Lipa en Khruangbin. Maar het festival heeft zó veel meer te bieden. Kleine podia, toffe randprogrammering en heel veel bijzondere mensen. Want volgens Primavera Sound ‘Nobody is Normal’.  Tot in 2023. Adiós!

Primavera Sound 22 CUPRA - MANIFY
Foto: Primavera Sound
Source:
LEES OOK
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…