Nieuwe Netflix docu’s die je in de gaten moet houden

Netflix weet veel van onze uren op te eisen met alle nieuwe Netflix docu’s, films en series die online komen. Tot in de late uurtjes nog één aflevering kijken kennen we allemaal, en we genieten er optimaal van. Naast het feit dat het gewoon een leuk tijd verdrijf is, staan er ook veel dingen online waar we slimmer van worden, best of both worlds dus.

Na een simpele middag Modern Family of op het randje van je stoel bij The Walking Dead, zijn we soms toe aan echtheid. Er staan al veel documentaires op Netflix die de realiteit in ons gezicht gooien en daar komt steeds meer bij. De onderwerpen schieten alle kanten op en binnen elk genre is er wel iets tofs te vinden. Dus laptops paraat en blijf bij de les met deze nieuwe Netflix docu’s.

Deze nieuwe Netflix docu’s zijn de moeite waard om te kijken

I Am Not Your Negro

Raoul Peck vult in deze documentaire het onafgemaakte boek van James Baldwin in met zijn eigen verbeelding. Zelf is James helaas maar tot 30 pagina’s gekomen, waar hij zijn persoonlijke ervaringen deelt. Onder meer vertelt hij hier over het leiderschap van Medgar Evers, Malcolm X en Martin Luther King Jr. Het boek heet Remember This House, I Am Not Your Negro en laat de bizarre geschiedenis van racisme in Amerika zien.

Eagles Of Death Metal: Non Amis (Our Friends)

We hebben deze allemaal wel even gevoeld; de aanslag op het Bataclan in Parijs in 2015. De terroristische aanslag heeft velen levens geëist en in deze emotionele documentaire wordt het boekje weer opengedaan. De band komt een jaar later terug om op te treden voor de overlevenden van het toen aanwezige publiek. Het optreden is ter nagedachtenis aan alle slachtoffers.

Casting JonBenet

Een onopgeloste moord op een zesjarig Amerikaanse schoonheidskoningin is één van de meest bizarre zaak op het gebied van kindermoord. De documentaire laat het leven van JonBenet Ramsey zien, waarbij de cast van de documentaire uit Colorado afkomstig is, waar het meisje is geboren. De nieuwe Netflix docu laat veel herinneringen en mythologieën zien over de misdadige en onopgeloste moord.

Unacknowledged

Voor de liefhebbers van ‘Breaking Bad’ en ‘Better Call Saul’ is Unacknowledged zeker de moeite waard. Gus Fring, maker van de twee succesvolle series, heeft namelijk geprobeerd om het Disclosure Project beter in beeld te brengen. Dit onderzoek zou licht schijnen op de duistere geheimen van de regering rondom buitenaards leven. Denk hierbij aan UFO’s, buitenaardse intelligentie en energie en voortstuwingssystemen.

City Of Ghosts

Voorheen werd de documentaire ‘Cartel Land‘ genomineerd voor een Award, waar de burgerwachten aan beiden kanten van de grens van Amerika en Mexico gevolgd worden. De drugsoorlog werd in kaart gebracht en de manieren waarop er geprobeerd werd om deze te stoppen. Heineman heeft inmiddels een nieuwe documentaire gemaakt, waar ditmaal anonieme activisten onder een vergrootglas worden geplaatst. Hun land werd overgenomen door ISIS in 2014 en zij proberen te achterhalen hoe de regering van ISIS verband houdt met hun gebruik van audio-visuele propoganda.

 

Total
5
Share