One Piece breekt record na record op Netflix

CREDITS: Netflix Media Center

Na het succes van Stranger Things en Wednesday op Netflix, dachten wij dat er geen overtreffende trap meer zou komen.

Nou, die woorden hebben wij deze week keihard moeten inslikken, amigo. One Piece heeft namelijk complete lak aan onze mening en breekt record na record.

One Piece verbreekt ein-de-lijk de vloek

En dat is eigenlijk best wel een verrassing, aangezien de eerdere pogingen van Netflix om een succesvolle anime- of mangareeks te verfilmen compleet faalden. Onder andere Cowboy Bebop en Death Note werden door het publiek compleet afgekraakt en haalden niet het gehoopte succes. Met de live-action bewerking van One Piece is dus eindelijk de vloek van tafel en heeft Netflix de succesformule gevonden.

One Piece, <strong>One Piece</strong> breekt record na record op Netflix
Foto: Netflix Media Center

One Piece zet grote series aan de kant

Want als je in 84 landen op de nummer één spot staat, dan mag je toch spreken van een hit. Met deze cijfers doet One Piece het namelijk een stuk beter dan Wednesday en Stranger Things, die allebei de vorige recordhouders waren toen zij in 83 landen op de eerste plaats stonden. De officiële cijfers zijn nog niet bekend, maar het is al wel duidelijk dat One Piece de Netflix-geschiedenisboeken ingaat.

One Piece brengt kwantiteit én kwaliteit

Goed, dat een serie veel bekeken wordt, betekent nog niet dat ‘ie ook daadwerkelijk goed is. Gelukkig brengt de serie zowel kwantiteit als kwaliteit: op Rotten Tomatoes scoort de serie een 95% op de publieksscore. En dat vinden we eigenlijk ook niet zo gek, aangezien het verhaal van deze serie heel dik is. De serie olgt namelijk de avonturen van de Straw Hat Pirates, die op zoek gaan naar de legendarische ‘One Piece‘-schat. Hierdoor kan hij Koning van de Piraten worden.

Hoe dat allemaal afloopt, mag je zelf bekijken op Netflix. Wij schotelen je wel alvast de trailer voor. Enjoy.

LEES OOK
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet รกlles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…