Suprise: op deze datum staat oorlogskraker Band of Brothers op Netflix

CREDITS: HBO Max

Als je op IMDb een 9,4 scoort, dan hoor je met recht tot één van de beste series ooit.

Band of Brothers mag zich tot dat rijtje voegen, and guess what? De oorlogsdrama komt naar Netflix toe.

Band of Brothers-fans: omcirkel deze datum met een rode stift

15 september. Dat is de datum waar het allemaal om draait deze maand. Op deze dag verschijnt Band of Brothers namelijk op Netflix. En dat terwijl de tiendelige miniserie in 2001 voor het eerst al uitgezonden werd. Sinds de eerste vertoning op het scherm werd het binnen no time bestempeld als de beste oorlogsserie ooit, met dus een 9.4 beoordeling op IMDb en bovendien een Golden Globe en een Emmy awards als ultieme bekroning.

band of brothers, Suprise: op deze datum staat oorlogskraker <strong>Band of Brothers</strong> op Netflix
Foto: HBO Max

Sterrencast van Band of Brothers

En bij een sterrenfilm hoort natuurlijk een sterrencast. Tijdens Band of Brothers zien we dan ook Damian Lewis, Ron Livingston, Rick Gomez en Michael Cuditz voorbijkomen, terwijl Steven Spielberg en Tom Hanks de producenten zijn van deze miniserie. In 2010 kwam het producentenduo met een opvolger van Band of Brothers in de vorm van Pacific, momenteel is die alleen te zien op HBO Max, maar misschien haalt Netflix deze in de toekomst ook wel naar het platform toe.

Grootste missie ooit in de geschiedenis van de mensheid

Tijdens de oorlogsserie worden we ondergedompeld in het verhaal van een groep mannen die keihard worden getraind en klaargestoomd voor de grootste missie ooit in de geschiedenis van de mensheid: Normandië, a.k.a. D-Day. De uitslag van de oorlog hangt aan een zijden draadje, en Steven Spielberg en Tom Hanks weten dit allesbeslissende gevoel perfect over te brengen naar het scherm. Na Normandië gaan we samen met de mannen naar Operatie Market Garden, waar de rest van het verloop van de oorlog wordt bepaald.

Het is dus nog een paar weekjes wachten, maar de trailer is er wel:

 

 

Source: