6x kerstfilms die je als man gewoon kan checken

CREDITS: Screenshot Office Christmas party | Paramount Pictures

11Wie denkt aan de gemiddelde kerstfilm, denkt aan een zoetsappig en voorspelbaar verhaal waar eigenlijk niemand op zit te wachten. Maar het kan ook anders.

Om je de standaard kerstfilms te besparen hebben wij er een aantal voor je uitgezocht die wél tof zijn om te kijken. Zet je bier maar vast koud en de zak popcorn in de magnetron, want dit is de ultieme mannelijke kerstfilm-marathon voor je vrije dagen.

De ultieme kerstfilm-marathon voor mannen

Lethal Weapon

Dit is officieel geen kerstfilm, maar hij speelt zich wel af tijdens kerst. Dus dan telt het, vinden wij. Deze actiefilm gaat over rechercheur Riggs. Hij is levensmoe sinds de dood van zijn vrouw en hij wordt voor een klus gekoppeld aan zijn bijna gepensioneerde collega Murtaugh. Ze worden afgestuurd op een zwaarbewapende bende van drugsbaron The General. Omdat het Riggs niks kan schelen of hij de klus overleeft of niet, gaat hij gevaarlijk en baldadig te werk. Het is riskant, maar ook effectief.

Die Hard

Ook Die Hard is geen officiële kerstfilm, maar hij speelt zich wel af tijdens een kerstborrel op kerstavond. Goed genoeg voor in dit lijstje dus. Het verhaal gaat over New Yorkse agent John McClane. Hij is tijdens de kerst in LA omdat hij bij zijn vrouw en kinderen wil zijn. McClane is op de kerstborrel van het werk van zijn ex-vrouw als een stel Duitse terroristen controle over de wolkenkrabber neemt. Door zijn verdekte positie weet hij de groep gijzelaars te ontlopen om zo de terroristen uit te schakelen en hun plan te saboteren. Op IMDb scoort hij trouwens een 8,2. Prima score voor een ‘kerstfilm’ dus.

Bad Santa

Nóg een verademing tussen alle mierzoete kerstfilms. Deze film is alles behalve tortelduifjes, kerstlampjes en warme chocomel, en zit vol kots, snot, urine, seks, geweld en Billy Bob Thornton die de hoofdrol speelt als ranzige kerstman. Samen met een dwerg die fungeert als hulpelf, berooft kerstman Willie ’s avonds allerlei winkels. Voor een avondje ouderwets hard lachen, ben je bij Bad Santa aan het juiste adres.

Dit jaar til je jouw kerstfilmbeleving naar een hoger niveau met de slimme verlichting van Philips Hue. Je kunt de lampen namelijk met je media synchroniseren en zo een nieuw, en voor, next-level perspectief creëren. Dat komt doordat de lampen oplichten, dimmen en van kleur veranderen samen met de actie op het scherm. Hierdoor word je, ja ook jij, echt in de kerstfilm gezogen: je kruipt in de huid van de New Yorkse agent John McClane in Die Hard.

Onze favorites:
Hue Play gradient lightstrip: een kleurrijke lichtshow aan de achterkant van je tv die reageert op het scherm
Play tafellamp: de perfecte kleurencombi rond je thuisbioscoop
Play gradient light tube: een stortvloed van licht die je onder je tv kunt plaatsen

Check hier alles van Hue Entertaintment, inclusief easy instructievideo’s. 

A Bad Moms Christmas

Bij een film met Mila Kunis in de hoofdrol klagen we sowieso niet. Dus dat doen we dan ook niet. Deze volgt drie ondergewaardeerde en overbelaste vrouwen die zich opmaken voor de Super Bowl onder de moeders: Kerstmis. Alsof het allemaal nog niet stressvol genoeg was, moeten ze ook nog hun eigen moeders tevreden zien te houden. Een prima komedie waar je de tijd wel mee door komt dus.

Batman Returns

Als Die Hard een kerstfilm is, dan is Batman Returns dat ook. Het verhaal speelt zich namelijk af tijdens de kerst in Gotham City. En hoewel de meeste kerstfilms gaan over gezelligheid en families, zijn de personages uit deze film allemaal familieloos. Misschien leuk voor de afwisseling. Ook tijdens de feestdagen zit je dus goed met een portie Batman en Catwoman op je scherm.

Office Christmas Party

Eén van de grappigste kerstfilms én Jennifer Aniston, wat wil je nog meer. Het verhaalt begint bij de CEO van een familiebedrijf die de afdeling van haar feestende broer Clay sluit. Clay en zijn technisch directeur roepen hun collega’s bijeen en organiseren een groots kerstfeest om een potentiële klant te trekken. Dit moet leiden tot een goede verkoop waarmee ze hun baan kunnen redden. Maar al snel loopt het feest uit de hand.

LEES OOK
peaky blinders seizoen 6
F*ck yeah: Peaky-film officeel naar Netflix
In de doorgedraaide geruchtenmolen uit Birmingham volgde het ene nieuwtje op het andere. Telkens, en ja: wij ook, kopte verschillende media: ‘Peaky Blinders-regisseur heeft heel lekker filmnieuws…
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…