Nieuwe film van Wes Anderson is ode aan Roald Dahl

CREDITS: Netflix Media Center

Doorgaans zijn zoetsappige films niet zo ons ding. We zetten liever een goede James Bond-film op.

Maar als Wes Anderson besluit om de verhalenbundel van Roald Dahl te verfilmen, dan zijn wij ook de moeilijkste niet. Popcorn erbij, de lady naast ons en misschien steken we zelfs nog wel een kaarsje aan. Moet je nagaan.

Wes Anderson brengt ode aan Roald Dahl

Waarschijnlijk geef jij ons geen ongelijk. Vrijwel elke film die door Wes Anderson is geregisseerd, is een klassieker. En wanneer je het creatieve brein van Anderson combineert met die van Roald Dahl, staat het eigenlijk garant voor succes. Dat bleek eerder al in 2009, toen Wes Anderson voor het eerst het werk van Dahl bewerkte met Fantastic Mister Fox. Uit de nieuwe film, The Wonderful Story of Henry, moet het succes dus wederom blijken. Het scenario van de korte film is volledig geïnspireerd op het korte verhaal van Roald Dahl uit 1977 en blijft naar eigen zeggen dichtbij het waargebeurde verhaal van Kuda Bux.

Wes Anderson, Nieuwe film van <strong>Wes Anderson</strong> is ode aan Roald Dahl
Foto: Netflix Media Center

Cumberbatch is de ster van de show 

Tijdens de film kijken we naar Benedict Cumberbatch, die met zijn rol als de 41-jarige Henry voor het eerst in een film van Wes Anderson speelt. Daarmee staat hij gelijk in de spotlights als main character. Als rijke en ongetrouwde man ontdekt hij het boek ‘The Man Who Sees Without His Eyes’, waarna hij probeert om de skills zelf te bemachtigen. Of dat lukt of niet, laten we nog maar even in het midden. Wij lijden gelukkig niet aan de ziekte van Spoiler. Naast Benedict Cumberbatch, bestaat de cast uit Sir Ben Kingsley, Ralph Fiennes, Rupert Friend, Der Patel en Richard Ayoade. Stuk voor stuk sterren. Dat belooft veel goeds.

Unieke aanpak van Wes Anderson

De trailer van The Wonderful Story of Henry Sugar staat ondertussen online, en we kunnen meteen concluderen dat Wes Anderson de productie op een unieke manier benadert. Benedict Cumberbatch praat rechtstreeks tegen het publiek en vertelt zijn verhaal via andere perspectieven. Klinkt apart, maar het werkt wel. De trailer is in ieder geval volledig in de stijl van Dahl, met grillige en sprookjesachtige tinten. Check hem hier voor jezelf.