Met de Hyperloop van Amsterdam naar Den Bosch in 12 min!?

Hyperloop One is één van de bedrijven die bezig is met het ontwikkelen van een geheel nieuw transportsysteem, Hyperloop. Dit buizensysteem is bedacht door Elon Musk, de CEO die we kennen van Tesla en SpaceX. Hyperloop is een gigantische buis met zwevende treinstellen. Hiermee kunnen op een hele snelle manier mensen en vracht worden vervoerd. De eerste versie is gepland voor de afstand tussen Dubai en Abu Dhabi, maar Nederland heeft nu ook een potentiële route gekregen!

Hyperloop

De Hyperloop heeft een topsnelheid van 1.120 kilometer per uur en daarmee moet het mogelijk zijn om in slechts 12 minuten van Amsterdam naar Den Bosch te gaan. De complete route voor Nederland gaat van Lelystad via Arnhem, Den Bosch, Eindhoven, Rotterdam naar Amsterdam en maakt zo een loop. Een rondje Nederland gaat zo opeens stukken sneller. Dit is het betere werk!

hyperloop-1

Concept

Het hele verhaal klinkt natuurlijk fantastisch, maar er komt heel wat bij kijken om de Hyperloop daadwerkelijk in de praktijk te brengen. Er is inmiddels wel al een testbuis gemaakt door een Nederlandse start-up. Daarnaast heeft onze minister van Infrastructuur en Milieu toegezegd om in Nederland een Europese proeftuin te maken voor de Hyperloop. Wij zien het in ieder geval wel zitten om met de Hyperlook naar kantoor, feestjes en voetbalwedstrijden te gaan!

06

Total
0
Share