Hier vind je de mooiste zonsondergang van de wereld

CREDITS: Unsplash | Daniele Nabissi

Visualiseer een romantische scène uit een film en er zit een zonsondergang in. Het blijft voor veel mensen een favoriet moment van de dag om even tot rust te komen. En dat is terecht. De rustige kleuren die je ziet en het wachten tot de zon helemaal weg is, is satisfying. Er is natuurlijk altijd baas boven baas en op de ene plek is het weer nét iets mooier dan op de andere spot. Maar waar is de zonsondergang uiteindelijk het allermooist?

Dé plek om een zonsondergang te bekijken ligt in Europa

Meer dan honderd reisjournalisten vanuit 46 landen over heel de wereld hebben meegewerkt aan een onderzoek van Lensbest. Ze hebben gekeken naar een plek in het land waar ze nu wonen. En naar de beste plek in een land waar ze ooit zijn geweest. Om je een nog specifiek beeld te geven hebben ze ook het seizoen opgeschreven waneer je, volgens hun, het beste deze zonsondergang kan gaan bekijken.

Van al deze informatie hebben ze een uiteindelijk top 100 gemaakt waarvan wij de top vijf met je zullen bespreken. Dus houd je bucketlist er maar bij want hier moet je ooit geweest zijn.

5. Madeira, Portugal | Lente

Madeira is een eiland in de Atlantische Oceaan dat ongeveer 850 kilometer van de Portugese kust ligt. Doordat de kust van het eiland vooral uit rotswanden bestaat en er bijna geen zandstranden te vinden zijn, is er nog niet echt massatoerisme te vinden. De rotswanden zorgen er wel voor dat de zonsondergang eentje is om nooit te vergeten. Uitkijkend over de oceaan zakt de zon langzaam weg wat een prachtige plaatje oplevert.

zonsondergang, Hier vind je de mooiste zonsondergang van de wereld
Foto: Lensbest

4. Taj Mahal, Agra India | Lente 

Het mausoleum in de stad Agra is een plek die we zeker niet mogen overslaan. Het imposante witte marmeren gebouw zorgt ervoor dat de zonsondergang nog indrukwekkender is. Met een enorme tuin achter het gebouw van 300 vierkante meter kan je uren rondwandelen terwijl de zon langzaam onder gaat.

zonsondergang, Hier vind je de mooiste zonsondergang van de wereld
Foto: Bigstock

3. Mykonos, Griekenland | Lente, zomer

Mykonos is een eilandje te vinden in de Egeïsche Zee dat ongeveer 10.000 inwoners telt. Niet alleen is de zonsondergang hier heel mooi ook de verschillende dorpjes zijn prachtig. De witte huisjes met houten deuren en gekleurde balkons zorgen ervoor dat het net een schilderij is waar je doorheen loopt. Doordat ook op dit eiland veel stranden te vinden zijn is het zeker geschikt voor een romantische avondje.

zonsondergang
Foto: Bigstock

2. Grand Canyon National Park, Arizona | Zomer

De warme tinten van de avondzon over de gekleurde steenlagen maakt de Grand Canyon een terechte nummer twee. In het noorden van de Amerikaanse staat Arizona is deze kloof van ongeveer 435 kilometer ontstaan door de rivier de Colorado. Grandview Point, Point Imperial en Vermilion Cliffs zijn een paar van die magische plekken om de zonsondergang te bekijken.

zonsondergang plek
Foto: Jennifer Rogalla

1. Santorini, Griekenland | Zomer

Het Griekse eiland Santorini ligt in de Egeïsche Zee ten noorden van Kreta. Doordat het eiland ontstaan is na een vulkaan uitbarsting zijn er aan de kustlijn vooral rotsen te vinden. Wanneer je verder naar het zuiden en oosten gaat kom je meer zand en kiezel stranden tegen. Zowel op het strand als aan de rand van het eiland is de zonsondergang een magische ervaring. Met de witte huisjes en blauwe koepelkerkjes mag je de plek Oia niet missen op Santorini.

zonsondergang, Hier vind je de mooiste zonsondergang van de wereld
Foto: Yu Siang Teo
zonsondergang, Hier vind je de mooiste zonsondergang van de wereld
Foto: Andreas NextVoyagePL

Hollandse glorie

Maar wat is nu eigenlijk de mooiste plek in Nederland om de zonsondergang te kijken? Daarvoor moeten we ver onderin de lijst kijken naar nummer 97 en 100. Op nummer 97 staat het Waddeneiland Texel, door de uitgestrekte en vaak rustige standen is het dé plek om tot rust te komen. En om te genieten van de prachtige kleuren die de zonsondergang in Nederland oplevert. Op plaats 100 vind je het Westerstrand van Schiermonnikoog, net als bij Texel komt dit vooral door de kilometers aan strand waarbij de kans bestaat dat je niemand tegen komt.

zonsondergang
Foto: Bigstock