Dit zijn de tofste e-biketrips door Nederland

CREDITS: Karsten Wรผrth

Nederland is een fietsland. Dat gegeven zal nooit meer veranderen. Alleen de manier waarop fietsen is wel aan ’t veranderen. De tijd dat een e-bike alleen voor tante Ans is, is voorbij. Hier in Nederland gaan we massaal aan de e-bike. En dat is ook logisch; je hebt toch nog jouw beweging, kan toch lange afstanden afleggen én je kan een biertje pakken.

De beste e-biketrips door Nederland

Een beetje man springt misschien met tegenzin op een fiets met elektrische ondersteuning. Maar niet getreurd; tegenwoordig zijn er meer dan genoeg stijlvolle elektrische fietsen die ook bij een moderne man passen. En als je dan een vette roadtrip met je maten uitkiest, kun je een hele toffe vakantie hebben. Met een goede bike kun je al snel 50 kilometer afleggen. De ideale afstand voor een mini-roadtrip. Deze vier e-biketrips zijn deze zomer de moeite waard:

Knallen over de Vaalserberg | Zuid-Limburg

Met een hoogte van 322,4 meter boven NAP is de Vaalserberg het hoogste punt van ons platte landje. Hoe hoger je komt, des te mooier de natuur wordt. Kijk maar naar landen zoals Oostenrijk en Zwitserland. Over de Vaalserberg fietsen is ook speciaal omdat de berg bij het Drielandenpunt ligt.

De Vaalserberg is meermaals opgenomen in de wielerklassieker Amstel Gold Race. Met een e-bike is het voor jou iets makkelijker om over deze jongen heen te knallen. Er zijn verschillende routes uitgestippeld die je kan volgen in Zuid-Limburg. Trek er een dagje of twee voor uit, als je hier eenmaal geweest bent zal je Nederland anders gaan zien.

Eilandhoppen op de Waddeneilanden

Als je iets meer tijd hebt dan is eilandhoppen op de Waddeneilanden een interessante optie. Je kan verschillende routes fietsen op ieder eiland. En als je bijvoorbeeld Terschelling hebt uitgespeeld, dan kun je naar het volgende eiland gaan. Op Texel is een hele toffe MTB-route die je ook op een elektrische mountainbike soldaat kan maken.

Als je op een e-bike op de eilanden fietst dan besef je weer even dat Nederland meer is dan alleen de randstad. Zo zijn Vlieland en Schiermonnikoog zelfs min of meer autovrij. Een gegeven waar milieuactivisten alleen maar van kunnen dromen…

, Dit zijn de tofste e-biketrips door Nederland
Foto: Karsten Würth

Beachclubs bezoeken in Zeeland

Zeeland is niet alleen maar een toeristische trekpleisters voor mensen met jonge kinderen en Duitse bierbuiken met een helm op. De provincie met de meeste zonuren van allemaal zijn ook tal van hippe beachclubs te vinden waar je een Negroni of Cuba Libre naar binnen kan klappen. Wij hebben alvast wat onderzoek voor je gedaan. Deze beachclubs moet je zeker nog een keer bezoeken in Zeeland:

  • Beachclub Natural High | Ouddorp
  • Strandpaviljoen Puur | Groede
  • Beachhouse 25 | Breskens

‘Elfstedentocht’ in Friesland

Gaan we ooit nog een échte Elfstedentocht krijgen? Die kans lijkt minimaal. Maar goed, we staan positief in ’t leven en we denken in oplossingen, dus dan gaan we de route op de e-bike afleggen. Er is een officiële ‘Fietselfstedentocht’ die sinds 1947 vast op tweede pinksterdag wordt gereden. Die route is 235 kilometer lang en die kan je volgen. Je kan er natuurlijk ook nog je eigen draai aangeven. Dan heb je het mooie Friesland ook een keer gezien…

Extra tip: knal er een toffe citytrip in Leeuwarden achteraan, dan kun je ook nog genieten van avond ouderwets doorzakken.

, Dit zijn de tofste e-biketrips door Nederland
Foto: Bigstock