Benelux-roadtrip: de highlights

CREDITS: Jorgen Hendriksen

Verre vakanties naar verre tropische bestemmingen kunnen we nog wel even vergeten. Als we mogen, dan is de Benelux als eerste aan de beurt. Maar niet getreurd! België, Nederland en Luxemburg hebben namelijk prachtige plekken die ideaal zijn voor een roadtrip dichtbij huis. Om jouw roadtrip compleet te maken, lees je hier welke plekken jij tijdens een roadtrip door de Benelux zeker niet mag missen.

Een roadtrip door de Benelux: dit moet je zien

Deze compleet uitgestippelde roadtrip is daarom ideaal voor deze zomer. De roadtrip stopt langs 10 mooie plekken in Nederland, Belgie en Luxemburg die zowel bekend als onbekend zijn. Wil je écht uitpakken? Dan kan je jouw trip upgraden door te slapen in een camper. Je kan er eentje op Marktplaats scoren, een camper via Goboony huren of alle veilingsites van Nederland afstruinen.

Paleis het Loo – Nederland

De roadtrip start bij Paleis Het Loo. Dit voormalig koninklijk paleis uit de 17e eeuw ligt aan de rand van Apeldoorn en bestaat tegenwoordig uit een museum, barokke tuinen en stallen, koetshuizen en een restaurant. Hier kun je dwalen door de prachtige tuin en langs de verschillende fonteinen zweven, om daarna de indrukwekkende zalen en kamers in het paleis te checken.

Nieuwe Hollandse Waterlinie – Nederland

Hierna rijd je naar iets dat ook wel het ‘grootste geheim van Nederland’ wordt genoemd. De Nieuwe Hollandse Waterlinie wordt met een 85 kilometer lange linie met 45 forten, 6 vestigingen en 2 kastelen, het grootste rijksmonument van Nederland genoemd. Je kunt hier fietsen, wandelen en zelfs genieten van een lekker koud biertje op het terras.

Yerseke – Nederland

Yerseke is gelegen aan de Oosterschelde in Zuid-Beveland. Dit stadje staat bekend om de mosselen. Naast het proeven van de mosselen en oesters kun je daarnaast ook meevaren op een mosselkotter en een mosselkwekerij bezoeken.

roadtrip benelux, Benelux-roadtrip: de highlights
Foto: Paul Einerhand

Gent – Belgie

Nu gaan we de grens van Belgie over, namelijk richting Gent. In het midden van het centrum vind je de enige overgebleven middeleeuwse burcht van Vlaanderen. Daarnaast heeft Gent ook een bruisend nachtleven met verschillende cocktailbars, jazzcafes, kroegen en clubs! Vooral de Vlasmarkt is populair onder de echte partyanimals van Gent. Zeker een bezoekje waard dus!

Chimay – Belgie

Daarna kom je in Chimay, een plek die je zeker niet wilt overslaan tijdens je roadtrip. Geniet in dit rustgevende stadje van het historisch centrum en prachtige natuur. Daarnaast kom je bij de Chimay Experience alles te weten over de geschiedenis en de schatten van de trappistenbieren en kazen van Chimay. Naderhand krijg je de mogelijkheid om zelf natuurlijk ook dit biertje proeven.

Dinant – Belgie

Op dezelfde route ligt Dinant. Een plaatsje in Zuid-Belgie langs de oevers van de Maas. Naast dat je hier een prachtige boottocht kunt maken, is Dinant ook voor bierliefhebbers interessant: sla tijdens je bezoek aan deze stad het interactieve Leffe bier museum niet over! Dinant is daarnaast ook de geboorte plek van Adolphe Sax, de uitvinder van de saxofoon. In zijn geboortehuis, dat nu een museum is, word je meegenomen in het leven en werk van Adolphe Sax.

Roadtrip Benelux
Foto: J E

Route du vin – Luxemburg

Zijn wijngaarden alleen te vinden in Frankrijk? Nope! In de Luxemburgse Moezel is namelijk een 47 kilometer lange autoroute te vinden die je langs allerlei wijngaarden leidt. Een must do voor iedereen die Luxemburg bezoekt. Daarnaast vind je langs de route genoeg leuke hotelletjes en campings om te overnachten.

Landschap van Mullerthal – Luxemburg

Deze regio wordt ook wel ‘klein Zwitserland’ genoemd en dat is niet voor niets. Maak hier een wandeling door de prachtige natuur, bekijk de adembenemende golvende rotsen en dwaal rond door de straatjes van Echternach, de oudste stad van Luxemburg.

Roadtrip Benelux
Foto: Bigstock

Natuurpark Hoge Venen – Belgie

Natuurpark Hoge Venen Eifel is maar liefst 2700 vierkante kilometer groot en ligt voor een deel in Duitsland. Het Belgische deel is een uniek veengebied in Europa en er zijn 15 stuwdammen en stuwmeren te vinden. Deze hebben een gezamenlijke inhoud van meer dan 350 miljoen kubieke meter water. Ook zijn in dit natuurgebied bossen, dalen en bergen te vinden. Een mooie stop voor echte natuurliefhebbers dus!

roadtrip benelux, Benelux-roadtrip: de highlights
Foto: Dennis Hunink

Maastricht – Nederland

Wanneer je richting de Belgische grens rijdt, of juist weer terug naar huis, is de omgeving van Maastricht een toffe plek om te stoppen. In het heuvelachtige gebied rondom de stad proef je een gezellige sfeer en Maastricht zelf telt talloze hotspots zoals terrassen en design-winkels.

Roadtrip Benelux
Foto: Djurre Stoové
LEES OOK
De hidden gems van Barbados
Tropische eilanden die ooit een plek van rust waren, zijn ondertussen gedegradeerd tot speeltuinen gevuld met een leger aan Instagram-influencers. Zodanig dat we vermoeden dat de Balinezen…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de állermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…