Vakantie in eigen land: deze plaatsen waren deze zomer het meest populair

CREDITS: Adrien Olichon

Dat we tijdens deze zomervakantie massaal in Nederland verbleven, is natuurlijk geen nieuws. Daarnaast hielp het weer de afgelopen maanden ook zeker mee aan een geslaagde zomer in eigen land. Maar waar zijn we nu vooral geweest? Parkeerapp Parkmobile komt met het antwoord. Zij hebben namelijk data-onderzoek gedaan naar welke plekken deze zomer tijdens de vakantie in Nederland het meest populair waren.

Deze plekken waren deze zomervakantie het meest populair

Over het algemeen kunnen we concluderen dat we afgelopen zomer massaal verkoeling opzochten. Met temperaturen van soms wel 35 graden is dit dan ook geen overbodige luxe. Ook Parkmobile merkte dit.

Door middel van data-onderzoek achterhaalden zij op welke plekken meer parkeertransacties werden gedaan. Daaruit kunnen we dus opmaken welke plekken in Nederland de afgelopen zomer het meest bezocht zijn.

vakantie nederland
Foto: Noah Näf

Stijging

In juli dit jaar, werden gemiddeld 6,3 procent meer parkeertransacties gedaan vergeleken met juli 2019. In augustus was dit een stijging van 5,9 procent. We bleven dus overduidelijk meer in eigen land. De belangrijkste groei kwam uit de volgende plekken:

Texel

De grootste stijging kwam van het waddeneiland Texel. Hier werden namelijk 119 procent meer transacties gedaan dan tijdens de zomer van 2019. Er werd op dit eiland zelfs speciaal voor deze zomer een app gelanceerd om de drukte onder controle te kunnen houden. Op de app was te zien bij welke populaire locaties nog plek was voor bijvoorbeeld een museumbezoek of voor een goede cocktail.

Valkenburg

De enige plek in dit rijtje dat niet aan het water ligt. Dit is echter te verklaren doordat Valkenburg dichtbij de Duitse en Belgische grens ligt. Ook veel Duitsers en Belgen kozen er dit jaar voor om de vakantie dichtbij huis te zoeken. Om er toch even uit te zijn én de grens over te kunnen steken, was Valkenburg met een stijging van 111 procent vergeleken met juli vorig jaar, een populaire trekpleister. Ook in augustus was er met 77 procent een duidelijke stijging.

Gemeente Middelkerke

Middelkerke ligt aan de Belgische kust. De Belgen zochten hier in juli dan ook massaal de verkoeling op. Er was in de gemeente een stijging van 103 procent aan parkeertransacties vergeleken met juli 2019. Op het strand Middelkerke werden zelfs lazers ingeschakelend om het aantal mensen op het strand te kunnen tellen en om zo de drukte te kunnen voorkomen.

vakantie nederland
Foto: Joshua ten HaveV

Gemeente Waterland

Ook Gemeente Waterland was populair deze zomer. In juli was de stijging van parkeertransacties hier 98 procent en in augustus 75 procent, vergeleken met dezelfde maanden vorig jaar.

Veere

Tijdens onze vakantie in Nederland was Zeeland razend populair. Dat blijkt ook uit de cijfers van het plaatsje Veere. Vergeleken met vorig jaar, werden hier in juli deze zomer 59 procent meer parkeertransacties gedaan. In augustus lag dit percentage zelfs op 77 procent.

Westvoorne

Als laatste was ook een vakantie in het Zuid-Hollandse Westvoorne gewild. Ook deze gemeente ligt aan het water en was daarmee erg in trek onder de Nederlanders. Vooral in augustus was hier een grote stijging van parkeertransacties te zien, namelijk 68 procent.

vakantie nederland
Foto: Peter Hall