Airbnb Finds: de zes dikste accommodaties van Nederland

CREDITS: Airbnb

Op vakantie in eigen land, behoorlijk lame horen we je denken. En dat kan het inderdaad zijn. Maar het is dan ook wel érg afhankelijk waar je op vakantie gaat. Er zijn namelijk in Nederland ook behoorlijk veel toffe locaties waar je een unieke ervaring kan beleven. Ons landje heeft ons meer te bieden dan je denkt.

Mede dankzij Airbnb is het vandaag de dag mogelijk om te logeren op de meest speciale plekken. Bij deze accommodaties wordt je slaapplek de grootste bezienswaardigheid van je binnenlandse vakantie. Je had ze zelf niet kunnen bedenken, maar daar heb je ons (en natuurlijk Airbnb) voor: de acht tofste Airbnb’s van Nederland.

Op vakantie in Nederland met deze unieke Airbnb’s

1. Pitten in een hijskraan

Til je dromen naar een hoger niveau. Schrik jij er niet van op om je een aantal metertjes boven de grond te begeven? Dan heb je bij deze de uitgewezen kans om een nachtje door te brengen in een hijskraan. Een flink uitzicht is gegarandeerd, aangezien je behoorlijk hoog verblijft. In deze hijskraan in Crane Hotel Ferana in Amsterdam kun je tevens ook eindelijk je hoogtevrees confronteren, of een stapje zetten binnen de mile high club met je partner. Het is geen vliegtuig, maar wij vinden dat het telt.

En alsof het uitzicht en het feit dat je letterlijk in een hijskraan overnacht nog niet genoeg waren, is deze Airbnb ook nog eens flink uitgerust. De kamers zijn super modern ingericht, het ontbreekt je aan niets. Zo kun je zélfs genieten van de jacuzzi. Als dat geen romantische datenight is weten wij het ook niet meer. Voor deze moet je alleen wél even een budgetje klaar hebben staan: een overnachting komt op zo’n €4.500. Dat is overigens wel voor de hele hijskraan en dus zes personen.

Meer info

Foto’s: Airbnb

2. Breng een nacht door in een slakkenhuis

Heb jij er altijd al van gedroomd om een slak te zijn? Beetje een aparte droom. Maar met deze toffe Airbnb komt hij uit: waan jezelf een echte slak in dit slakkenhuisje. Deze woonboot wordt ook wel Gaudi-aan-de-Rijn genoemd. Het interieur is namelijk geïnspireerd door de Catalaanse meesterarchitect. Je kan verblijven in de bovenverdieping van deze zeer unieke woonboot. Zodra je binnenkomt, lijkt het of je ‘Het Land van Laaf’ betreedt. De organische vormen van de muren en ramen geven een sprookjesachtige uitstraling aan deze accommodatie. Heel groot is die niet. Maar dan hoeft je budget ook weer niet heel groot te zijn: voor zo’n €39 euro per nacht kun je hier al logeren. En dan staat er elke ochtend wél een lekker ontbijtje voor je klaar. Geen escargots, overigens. Die moet je zelf meenemen als je daar trek in hebt.

Meer info

Foto’s: Airbnb

3. Sfeervol keldertje

Vanuit de hoge hijskraan en het drijvende slakkenhuis gaan we weer een behoorlijke etage naar beneden, naar deze sfeervolle kelder in Utrecht. Aan de Oudegracht kun je namelijk overnachten in een middeleeuwse werfkelder. Niet alleen is het een unieke locatie, de binnenkant straalt gewoon knusheid uit. Hij is klein maar fijn, met moderne aspecten maar opgeleukt met middeleeuwse elementen. Stap je Airbnb uit en bevind je meteen midden in het centrum van Utrecht. ‘s Avonds zit je hier lekker aan de gracht met een vuurkolf te genieten van de voorbijvarende bootjes en stadse mensen.

Deze Airbnb is weer een stukje laagdrempeliger: voor 120 euro per nacht kun je hem huren. Gewoon als je een keer een weekendje wat anders wil dan het alledaagse rijtjeshuis.

Meer info

Foto’s: Airbnb

4. Huur een écht kasteel

Wil jij het komende vriendenweekend écht nailen? Kijk dan eens naar dit enorm gave kasteel uit de twaalfde eeuw. Compleet ingericht met 15e tot 19e eeuwse elementen. Waan jezelf in een wereld vol antiek en luxe. Voor €1.500 per nacht kun jij hier een werkelijk een royal weekendje beleven met je vrienden. Het kasteel is goed uitgerust, met zijn 12 slaapkamers, jacuzzi, verschillende zitkamers en privé restaurant. Ook een prachtige balzaal mag natuurlijk niet ontbreken. Stel je maar eens voor hoe jij elke ochtend je royale hemelbed uitstapt. Dan wil je toch gewoon in je zijden badjas voor het open raam van de bovenste verdieping gaat staan om vervolgens je edele woord aan het volk verkondigen? Veel beter gaat het niet worden denken wij.

Heb je geen vrienden? Dan kun je ook gewoon één kamer huren, dat ligt misschien iets meer binnen je budget. Tenzij je voor de real deal wil gaan natuurlijk en meneer de koning wil spelen. Dan gaat het je wel wat kosten.

Meer info

Foto’s: Airbnb

5. Huur een molen

Wil jij helemaal in touch komen met de Nederlandse roots? Dan is deze windmolen zéker niet verkeerd. Niet alleen de buitenkant van de windmolen is tof. Binnen kun je erg goed de Oud-Hollandsche gastheer uit hangen. Weer leuk voor couples weekend, trouwens. In deze molen is namelijk plek voor drie koppels. Hij staat midden in een weiland, vanuit je raampje kijk je uit over niets anders dan koeien.  Voor 300 euro per nacht ben jij de trotse, tijdelijke eigenaar van deze windmolen, gebouwd in 1874. Vergeet vooral geen klompen aan te schaffen voor de ultieme ‘Nederlandse kaasboer’ ervaring.

Meer info

Foto’s: Airbnb

6. Moderne design woning

Ben jij niet zo van de poespas, maar wil je wel een unieke Airbnb ervaring met de nodige luxe? Tijd voor een tripje buiten de stad, lekker naar de bossen. Voer je innerlijke bosjesman met dit boshuis in Vierhouten. Een weekendje naar de Veluwen hoeft niet saai te zijn, hier voel jij je een echte boswachter. Wordt wakker van fluitende vogeltjes, ontbijt ‘s ochtends tussen niets anders dan natuur, gooi wat vers hout op de haard en staar naar het prachtige portret van de goedgeklede hond die centraal staat in dit boshuis. Dit boshuis is dé locatie voor een romantisch weekendje ertussenuit, waarbij je gewoon even met niets anders dan elkaar bezig wil zijn. Of voor de vrijgezelle mannen onder ons: een weekend weg van de bewoonde wereld en even tot jezelf komen. Vergeet in dat geval overigens vooral niet je flanellen overhemd om écht in je omgeving op te gaan.

Wederom eentje voor degene die zich aan een realistisch budget willen houden: voor €65 breng je een nachtje in dit Veluwse boshuisje door.

Meer info

Foto’s: Airbnb

Total
0
Share