Klassieke Mercedes-Benz 300 Sc Coupé

Stiekem verlang ik soms wel eens dat ik vijftig jaar eerder geboren was. Bijvoorbeeld bij het zien van een klassieke bolide als deze Mercedes-Benz 300 Sc Coupé uit 1957, die onlangs geveild werd door RM Sotheby’s. Het is een uniek exemplaar en door het goede onderhoud verkeert de Mercedes Benz in een perfecte staat. Hij is voor €498.400 verkocht tijdens de veiling.

1957 Mercedes-Benz 300 Sc Coupé

Deze Mercedes-Benz 300 Sc Coupé is één van de 98 handgemaakt coupés uit die tijd. In totaal zijn er 760 exemplaren verkocht, waarvan de rest dus in massaproductie gemaakt is. Dit maakt dit type 300 dus extra uniek. Het bevat een een 175pk, zes-cilinder motor. Dit model is in 1957 geproduceerd en werd destijds verkocht bij een dealer in New York City.

Pure klasse

De Mercedez Benz 300 was verkrijgbaar als een roadster, cabriolet of coupé. Destijds werd de auto uitgebracht voor celebrities en upper class. De Mercedes-Benz werd op bestelling handgemaakt zonder extra kosten te rekenen voor de keuzes in houtfineer, leer en wol die gebruikt werden voor het interieur van de auto. Enkele kenmerken van het interieur waren de zelflegende asbak, de optionele achterbank en radio met twee grote speakers bij de voetenruimtes. Omdat de type 300 een echte touring car was, was het essentieel dat men bagage mee kon nemen. Bij de type 300 was daarom speciaal ontworpen bagage/koffers bijgeleverd. Al deze functies zorgden er voor dat de 300 in luxe en comfort uitblonk ten opzichte van de concurrentie.ESSENTIALS